Șeful Postului de Poliție Mereni, suspect de COVID-19, a așteptat 4 zile să fie contactat pentru a i se face testul

0
1541

Faptul că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța nu mai fac față valului de persoane infectate cu vestitul virus nu mai este o noutate. În acest context au tot fost înregistrate reclamații din partea unor persoane care au anunțat că au simptome de COVID-19 și care au cerut să vină cineva și să le facă testele necesare, însă acest lucru s-a întâmplat cu mari întârzieri.

Au fost sesizări inclusiv din partea unor polițiști care, deși au anunțat că au intrat în contact cu colegi testați pozitiv la SARS-COV-2, cei de la DSP nu au fost prompți.

Tot despre un polițist facem referire și acum. Este vorba despre șeful Postului de Poliție Mereni, Adrian Stan.

Am anunțat încă de pe data de 12 noiembrie că prezint simptome de COVID, am anunțat și medicul de familie, și DSP-ul. AM sunat de mai multe ori la 112 pentru a trimite o ambulanță pentru a face acele teste. Până astăzi (16 noiembrie- n.r.) nu a venit nimeni, nici nu m-au sunat măcar. În tot acest timp am stat în izolare”, ne-a declarat polițistul.

De precizat că în cursul zilei de luni, 16 noiembrie, în cursul diupă-amiezei, acesta a fost contactat telefonic de reprezentanții instituției care gestionează situația persoanelor confirmate cu COVID-19, însă… doar a fost sunat.

”M-au sunat și mi-au zis să mai insist la 112 ca să vină cineva,  să le spun să mă testeze. Mai eșteptăm, suntem optimiști și încrezători în autoritățile statului”, ne-a mai precizat polițistul.

În cele din urmă, abia luni noapte, în jurul orei 01:00 a ajuns un echipaj de la Ambulanță care l-a testat pe polițistul aflat în izolare de câteva zile. Acum urmează să afle rezultatul testului.

Se pune întrebarea dacă această procedură este una firească, în condițiile în care o persoană care prezintă simptome specifice acestei boli, trebuie să insiste de mai multe ori la 112  pentru a cere ca cineva să vină și să-l testeze, după ce DSP-ul a fost înștiințat deja despre cazul său. Un posibil răspuns: sunt foarte multe cazuri, sunt foarte multe solicitări la Ambulanţă!

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.