Semnal îngrijorător dat chiar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii: o nouă boală va face prăpăd!

0
490

Semnal îngrijorător dat chiar de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. O boală care face prăpăd pe glob va lovi și mai puternic în anii următori. Este vorba despre demență. Maladia neurodegenerativă care provoacă pierderea memoriei va afecta până în 2030 peste 78 de milioane de persoane.

Această boală, care avansează progresiv, poate fi cauzată de un accident vascular cerebral, leziuni la nivelul creierului şi maladia Alzheimer. Odată cu îmbătrânirea populaţiei generale, numărul estimat al persoanelor afectate de demenţă va creşte la 78 de milioane până în anul 2030 şi la 139 de milioane până în anul 2050, a anunţat OMS într-un raport.

Doar o ţară din patru are implementată o politică naţională pentru sprijinirea pacienţilor cu demenţă şi a familiilor lor, precizează autorii raportului, care îndeamnă guvernele lumii să acţioneze pentru a face faţă acestei provocări medicale.

Mesajul transmis de șeful OMS

Demenţa îi privează pe milioane de oameni de amintirile, de independenţa şi de demnitatea lor, dar ne răpeşte totodată şi nouă, celorlalţi, oamenii pe care îi cunoaştem şi îi iubim”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS.

A.V.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.