Senatorul Moga, ameninţat cu executarea silită. RAEDPP i-ar putea lua construcţia din Mamaia

0
1627
Fostul local construit de Nicolae Moga în Mamaia, devenit între timp vilă pentru cazare

În perioada cât a fost primar, Radu Mazăre a împărţit consilierilor (indiferent că erau „ai săi” sau „din opoziţie”) afaceri, concesiuni, terenuri de casă. De tratament similar au beneficiat şi prietenii acestuia. Şi-a asigurat, astfel, linişte pentru înfăptuirea tuturor proiectelor.

Mamaia este cel mai bun exemplu în susţinerea celor de mai sus: o serie de terase construite în staţiune pe terenurile aparţinând Regiei Autonome de Exploatarea Domeniului Public şi Privat (instituţie aflată în subordinea primăriei) au trecut prin mâinile foştilor consilieri din mandatele lui Mazăre. Unii dintre ei gestionează şi acum aceste localuri – fie au cumpărat, fie au menţinut contractele de asociere cu RAEDPP, crezând că lucrurile vor funcţiona la nesfârşit „ca pe timpul lui Mazăre”. Surpiza neplăcută a acestor zile (pentru ei, desigur) este că actuala conducere a RAEDPP nu mai doreşte să menţină condiţiile din trecut şi impune atât actualizarea preţurilor la chirii, cât şi încasarea cotei-parte din profitul realizat de societăţile foştilor aleşi locali.

Un exemplu, relatat deja de Focus Press, este cel al fostului viceprimar Aurel Butnaru, care, prin SC Triumph Comtur, deţine o terasă în Mamaia, pe un teren al RAEDPP. Regia nu mai doreşte prelungirea contractului de asociere cu firma lui Butnaru, întrucât acesta nu înţelege să achite preţul actualizat pentru terenul unde a construit localul. “Am făcut mai multe sesizări, dar momentan ne râd în nas, îşi continua activitatea”, a declarat, pentru Focus Press, Florin Gheorghe, directorul general al RAEDPP.  Cel mai probabil, situaţia va fi tranşată în instanţă – dacă se prelungeşte sau nu contractual şi dacă regia îşi recuperează sau nu terenul, cu tot cu clădirea aferentă, construită de chiriaş (aşa cum se stipulează în contract că urmează să se întâmple dacă cele două părţi îşi încheie colaborarea).

O dispută similară se înregistrează, în aceste zile, şi în privinţa construcţiei pe care senatorul Nicolae Moga (fost ministru de Interne) a ridicat-o în staţiunea Mamaia (zona Piaţeta Cazino). Clădirea, care iniţial a fost restaurant, dar între timp s-a transformat în vilă cu spaţii de cazare, este pe cale să fie pierdută în instanţă de senator, în favoarea RAEDPP. “Ne-am adresat instanţei pentrru că nu a fost plătită chiria şi nici cota parte din profit. La fel, nici modificarea – din terasă în vilă – nu este tocmai în regulă. Revenind la datorie, s-a adunat o sumă considerabilă. Aşteptăm redactarea deciziei instanţei şi nu este exclus să ajungem la executare silită a clădirii, dacă nu se plăteşte”, a confirmat, pentru Focus Press, Florin Gheorghe.

Aşadar, firma controlată de Nicolae Moga a beneficiat de un teren al RAEDPP, pe care a construit restaurantul Trattoria Il Calcio. De un an şi jumătate, ca urmare a discuţiilor referitoare la recalcularea sumelor datorate către RAEDPP, firma lui Moga nu a mai achitat nimic către regie, acumulându-se o restanţă de circa 100 de miide euro.

De cealaltă parte, Nicolae Moga nu a negat că ar fi în conflict cu noua conducere a RAEDPP, deşi – culmea! – atât senatorul, cât şi directorul general al regiei, Florin Gheorghe, sunt susţinuţi de acelaşi partid.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.