Sentință definitivă pentru doi indivizi care au omorât un paznic, l-au băgat în portbagaj și l-au abandonat în fața spitalului din Cernavodă

0
1515
Imagine cu rol ilustrativ, FOTO -Ichigo121212/Pixabay

Sentință definitivă pentru doi indivizi care au omorât cu sânge rece un paznic. Curtea de Apel Constanța le-au respins apelurile și a menținut pedeapsa de aproape 20 de ani, respectiv 11 ani de închisoare pentru agresori.

 Este vorba despre Dănuț Petrea și Adrian Luca, doi indivizi acuzați că au sechestrat pe un bătrân de 61 de ani, l-a bătut cu pumnii și cu picioarele, după care l-a băgat în portbagajul unei mașini și l-a abandonat pe o stradă din Cernavodă, în zona spitalului.

Potrivit anchetatorilor, pe data de 5 septembrie 2019, Dănuț Petrea l-a sechestrat pe paznicul unei parcări de TIR-uri din Medgidia, pe care l-a constrâns prin amenințări și acte de violență, să intre în portbagajul unui autovehicul cu care l-a transportat în afara localității.

L-au bătut până l-au omorât, apoi l-au abandonat

Dănuț Petrea, de față  cu Adrian Luca, care l-a însoțit, l-a bătut cu pumnii și cu picioarele pe bărbatul de 61 de ani, provocându-I mai multe fracturi și leziuni destul de grave. Cei doi au transportat victima în Cernavodă, unde au abandonat-o în zona spitalului, după care au dispărut. Din cauza leziunilor provocate, bărbatul a decedat acolo, pe trotuarul unde a fost lăsat și unde a fost găsit, mai târziu, de medicul de gardă al spitalului, care a anunțat autoritățile.

În urma audierilor, anchetatorii au stabilit că Dănuț Petrea a vrut să-I aplice o corecție paznicului, întrucât îl suspecta că i-ar fi furat acumulatorul TIR-ului parcat în zona păzită de acesta.

Condamnarea

Pentru aceste fapte, Tribunalul Constanța l-a condamnat, pe data de 3 iunie 2021, pe Dănuț Petrea la o pedeapsă de 19 ani și 8 luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de omor și lispire de libertate. În ceea ce-l privește pe cel de-al doilea inculpat, Adrian Luca, acesta a fost condamnat la 11 ani și 4 luni de detenție, pentru complicitate la omor și lispire de libertate.

Cei doi au atacat sentința Tribunalului la Curtea de Apel unde, miercuri, 12 ianuarie a.c., judecătorii au respins apelurile ca nefondate, cei doi urmând a ispăși pedepsele de 19 ani și 8 luni pentru Petrea și 11 ani și 4 luni pentru Luca, urmând a fi scăzută perioada în care cei doi au stat în arest preventiv.

Decizia este definitivă.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.