Și-a omorât cumnatul cu sânge rece, dar cere clemență judecătorilor

0
515
Foto: arhivă

Un individ din localitatea Ceamurlia de Jos, care și-a omorât cumnatul, a fost condamnat la o pedeapsa cu închisoarea, la Tribunal Tulcea. Acesta a primit o pedeapsă ceva mai mică față de cele primite de alte persoane, în cazuri similare, însă s-a declarat nemulțumit de aceasta, atacând sentința la instanța superioară, Curtea de Apel Constanța.

Totul s-a întâmplat în primăvara anului trecut, când Ionuț E. s-a luat la ceartă cu cumnatul său de la o situație banală, legată de o factură de energie electrică. Conflictul verbal a degenerat într-unul violent, iar Ionuț E. l-a înjunghiat pe cumnatul său în zona toracică. Concubina victimei a sunat imediat la 112 alertând autoritățile. La fața locului au sosit polițiștii și un echipaj al Ambulanței. Victima a fost transportată în stare gravă la spital, iar agresorul a fost reținut pentru tentativă de omor.

Numai că nu a durat mult, starea victimei s-a agravat și mai mult, iar în cele din urmă a decedat, din cauza hemoragiei interne. În acel moment, încadrarea juridică s-a schimbat din tentativă în omor. După ce a fost judecat la Tribunalul Tulcea, instanța de fond l-a condamnat pe agresor la o pedeapsă de 9 ani de detenție.

Tulceanul a considerat că a primit o pedeapsă prea mare, motiv pentru care a atacat sentința la Curtea de Apel Constanța. Numai că magistrații constănțeni nu s-au lăsat copleșiți de  argumentele tulceanului, respingând apelul ca nefondat, menținând, totodată, sentința dată pe fond, cu pedeapsa de 9 ani de închisoare cu executare.

”Respinge, ca nefondat, apelul declarat de apelantul inculpat E. IONUŢ împotriva sentinţei penale nr. 142/05.10.2020 pronunţată de Tribunalul Tulcea în dosarul nr. 527/88/2020. În baza art.275 alin.2 Cod procedură penală, Obligă apelantul inculpat la plata sumei de 600 lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.(…) Definitivă”, se arată în încheierea de ședință a Curții de Apel. 

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.