Și polițist, și instructor auto: un agent de la Rutieră a fost declarat incompatibil

0
8694
Foto: automarket.ro

 După mai bine de două săptămâni de când Agenția Națională de Integritate (ANI) l-a luat în colimator pe un fost polițist constănțean, pe motiv că nu poate justifica o parte din avere, iată un alt polițist a fost declarat incompatibil de această dată, pentru cumul de funcții.

Potrivit ANI, este vorba despre Ioan Adrian Adochiței, funcționar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, care, în perioada 11 iunie 2019 – 11 martie 2020, a deținut și exercitat simultan atât funcția publică de agent de poliție în cadrul Serviciului Rutier în cadrul I.P.J. Constanța, cât și funcția de instructor auto în cadrul unei școli de șoferi. Astfel, potrivit ANI, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

În același raport emis de ANI, și polițistul Virgil Caraș, tot din cadrul IPJ Constanța, a fost declarat incompatibil.

În perioada 22 septembrie 2017 – 07 decembrie 2018, a exercitat simultan atât funcția publică cu statut special de șef post de poliție comunal cât și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăți comerciale, atribuţiile exercitate ca funcţionar public fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate în sectorul privat. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în raportul ANI.

Un OUG care le interzic polițiștilor de la Judiciar să desfășoare și alte activități

De precizat că, potrivit OUG  nr. 20/2020 pentru modificarea și completarea Legii 364/2004 privind Poliția Judiciară, “Calitatea de organ de cercetare penală al poliției judiciare este incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată, cu excepția funcțiilor didactice din învățământul superior”.

Practic, polițiștii judiciariști nu mai au voie să desfășoare nici o altă funcție, să nu mai aibă nici un alt job, nici la stat, nici la privat, exceptând funcția de cadru didactic în învățământul superior, funcție la care nu are acces orice polițist.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.