Și spectacolele de la Teatrul pentru Copii s-au anulat din cauza COVID-19. Trei cazuri confirmate la Teatrul de Stat

0
301

Din cauza faptului că doi dintre actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare“ au fost colaborat pentru premiera Teatrului de Stat Constanța de week-endul trecut, și spectacolele pentru  copii din acest week-end s-au anulat, nu numai cele programate pentru sala fostului teatru Fantasio. Cei doi se aflau în distribuțiile spectacolelor, dar cum acum se află în izolare pentru 14 zile și nu mai pot urca pe scenă pentru a îi încânta pe cei mici.

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța anunță că spectacolele ce urmau să fie susținute în week-endurile 12-13 septembrie 2020 și 19-20 septembrie a.c., vor fi anulate, pentru a evita orice pericol de contaminare. „O parte dintre actorii angajați ai teatrului nostru au colaborat la ultima premieră de la Teatrul de Stat Constanța, având contact direct cu actorul confirmat cu COVID-19 din această instituție. Astfel, spectacolele programate nu mai pot fi susținute, deoarece actorii care sunt în izolare, erau în distribuția acestora. Ele vor fi reluate pe 26 și 27 septembrie 2020“, ne-a declarat Romică Stan, managerul Teatrului pentru Copii.

Cei doi actori ai instituției deja s-au testat și așteaptă rezultatele, aflându-se în izolare la domiciu.

COVID-19 şi la Teatrul de Stat Constanța

Reamintim că luni a fost confirmat un caz de infecție cu COVID-19 în cazul unei angajate a Teatrului de Stat. Deoarece prezentau simptome specifice infecției cu noul coronavirus, alți doi angajați s-au testat, printre care și unul dintre actorii care au urcat pe scenă week-endul trecut, în cadrul premierei spectacolului „Doi tineri din Verona“.

Miercuri, 9 septembrie, au sosit rezultatele și pentru cei doi, de asemenea pozitive. Ei au fost internați, pentru analize și pentru a fi ținuți sub observație pentru următoarele 48 de ore.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.