Un individ din Ovidiu și-a bătut consoarta cu ciocanul și a spart geamurile instituției unde femeia s-a refugiat de frică

0
2470
Propunere de arestare pentru violență în familie

Un individ din Ovidiu a fost arestat, miercuri, 9 august, fiind acuzat pentru violență în familie, dar și pentru alte fapte penale comise în ultimele câteva luni. Mai exact, acesta și-a maltratat concubina, pe care a bătut-o cu orice a nimerit la mână, uneori chiar și cu lanțul. Potrivit unor surse judiciare, la ultimul conflict dintre cei doi, bărbatul, ca să arate că e ”bărbat”, și-a lovit concubina cu ciocanul peste picioare. La începutul lunii trecute, femeia a cerut ajutorul instanței prentru emiterea unui ordin de protecție.

Florin F., în vârstă de 42 de ani, din Ovidiu, a ajuns în atenția polițiștilor mai demult, însă în vara acestui an a reușit să adune mai multe reclamații îndreptate împotriva sa, care au dus la reținerea, apoi la arestarea sa. Polițiștii din Ovidiu au fost solicitați de mai multe ori să intervină pentru aplanarea unor scandaluri domestice, în această vară, ori de câte ori bărbatul o agresa pe femeia cu care conviețuia.

La un moment dat, femeia a ajuns în ”Locuința pentru victimele violenței domestice”, din Constanța, iar individul, dorind ca aceasta să se întoarcă acasă, s-a dus după ea, pe data de 26 iulie, însă nu a reușit să o convingă. Atunci, în semn de răzbunare, a  început să spargă geamurile centrului respectiv. În urma acestui incident s-a ales cu plângere penală pentru distrugere. La începutul lunii trecute, concubina agresorului a cerut ajutorul instanței, care a emis, pe 5 august, un ordin de protecție, cu valabilitate de 6 luni, care prevede: ”obligarea pârâtului de a păstra o distanţă minimă de 300 m faţă de reclamantă și de reședința acesteia de la locuința protejată pentru victimele violenței domestice, interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod al pârâtului cu reclamanta”, după cum se arată în hotărârea instanței. 

Cu altă ocazie, Florin F. s-a deplasat la locuința unor rude de unde a furat un televizor, în valoare de 2.500 lei, care a fost recuperat ulterior. Aici s-a ales cu plângere penală pentru furt calificat.

În urma faptelor sale, respectiv violența în familie (agresarea repetată a concubinei), distrugerile de la centrul din Constanța, la care se adaugă și furtul din locuința rudelor sale, pe data de 8 septembrie, polițiștii l-au reținut pe Florin F., pentru 24 de ore, după care acesta a fost propus pentru arestare. Judecătorii au admis luarea măsurii arestului preventiv pentru 30 de zile, bărbatul fiind introdus în Arestul IPJ.

Încheierea de ședință: ”În baza art. 226 cod procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa formulată în dosarul nr. 5747/P/2020 din 09.09.2020. În baza 224 CPP, art. 223 alin. 2 CPP rap. la art. 202 alin. 1, alin. 3 CPP, dispune arestarea preventivă a inculpatului FF, pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţa în familie, prev. de art. 199 alin. 1 CP, rap. la art. 193 alin. 2 CP, cu aplic. art. 35 alin. 1 CP (3 acte materiale), furtul calificat, prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d şi alin. 2 lit. b CP şi participaţie improprie la furtul calificat, prev. de art. 52 alin. 3 CP, rap la art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d şi alin. 2 lit. b CP, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 CP şi art. 41 alin. 1 CP, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 09.09.2020 şi până la data de 08.10.2020 inclusiv. In baza art. 230 C.p.p., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului FF. În baza art. 272 cod procedură penală, onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului, av. BE, în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justi?iei către Baroul Constan?a. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 09.09.2020, ora 15,55”.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.