Silviu Rahău, primarul comunei tulcene Crișan, a vorbit pentru FocusPress despre proiectul unei zone de evenimente, cu port inclus

1
1408

Noul primar al comunei comunei tulcene Crișan, Silviu Rahău, a fost învestit în funcție. Aflat la primul mandat, social-democratul Rahău s-a impus în alegeri la diferență de 50 de voturi. Într-un interviu acordat Focus Press, Silviu Rahău a făcut referire şi la un proiect ambiţios, de care vor beneficia atât locuitorii, cât și turiștii.

“Este un prim mandat, astăzi (30 octombrie a.c – n.r.) am fost învestit în funcție și am să preiau începând de luni toată activitatea. O să văd exact ce probleme sunt, să le identific și exact cum am promis și în campanie, o să fac dezbateri publice cu cetățenii din comună și trecem la rezolvarea problemelor în funcție de complexitatea lor. Vrem să demonstrăm că o să fim o echipă și facem treabă indiferent de culoarea politică din partea Consiliului Local. Consiliul Local este format din 9 consilieri, trei PSD, trei PNL, un consilier PRO România, un consilier Alde și un consilieri al Comunității Rușilor Lipoveni. Nu avem o majoritate, dar am stabilit să votăm pentru rezolvarea problemelor comunității împreună. Dacă cineva nu va vota, este problema lui pentru că pot să fac publice toate ședințele, iar dacă o să poată, să răspundă în fața cetățenilor este fix problema lor, noi o să ne facem treaba”, a declarat Silviu Rahău.

Pentru că majoritatea proprietarilor de pensiuni se plâng de faptul că firma de salubrizare nu vine să ridice gunoiul, iar ei sunt obligați să îl țină în incinta locației, noul edil de la Crișan spune că știe de această problemă și că o va rezolva în cel mai scurt timp: “Am identificat această problemă din perioada campaniei și e o problemă de rezolvat, doar că nu este autorizat transportul de gunoaie cu ambarcațiuni ale proprietarilor de pensiuni. Cei de la Garda de Mediu am înțeles că au întreprins tot felul de controalele și unii proprietari au fost sancționați. Am să mă informez bine de această problemă, iar în cel mai scurt timp vreau să o rezolv. Toată comuna este plină de gunoaie”.

Primarul a gândit împreună cu mai mulți prieteni, printre care și arhitecți, un proiect pentru a ridica mai mult traiul de viață al comunei și pentru a atrage din ce în ce mai mulți turiști: “Am un proiect pe 7 hectare de teren prin care vreau să fac o zonă pentru evenimente. Este un proiect pe care l-am gândit împreună cu niște prieteni. La noi se organizează Festivalul Borșului de Pește care se face undeva în centrul comunei pe o platformă de 300 de metri. Pe aceea platformă să stea 300 de oameni nu este ok. Vrem să facem un port pe care să stea ambarcațiunile localnicilor, o zonă pentru evenimente, un loc de joacă pentru copii, o zonă de promenadă prin care să creștem puțin nivelul comunei”.

Mihaela GIUGLEA

1 COMENTARIU

  1. Probabil comuna asta are deja gaze, canalizare, apa potabila, strazi asfaltate, scoala decent utilata, transport in comul spre localitatile invecinate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.