Simptome noi de Covid-19, indicii pentru o posibilă agravare a bolii. Pilotul Titi Aur: Când rămâi fără aer senzaţia este că s-a terminat lumea

0
263
Foto-arhivă

Când rămâi fără aer, senzaţia este că s-a terminat lumea! O spune pilotul de raliu Titi Aur care a ajuns în spital cu o formă gravă de covid. A urmat tratamentul medicilor de la primul simptom, dar boala s-a agravat. Medicii atrag atenţia că somnolența sau lipsa poftei de mâncare sunt semne de boală. De pe patul de spital, Titi Aur îndeamnă pe toată lumea să nu ignore simptomele.

Titi Aur, fostul pilot de raliu, a ajuns în spital cu Covid 19 după ce a început să se simtă tot mai rău în ciuda tratamentului pe care îl făcea acasă. Acum, starea lui este spre bine, dar încă face perfuzii. A trecut însă prin momente extrem de grele.

Titi Aur spune că: “Am rămas fără aer. Când mi-am dat masca de oxigen a apărut acea senzaţie de atac de panică. În acel moment te simţi atât de neputincios, orice te-ar durea, dacă îţi tai un picior, o mână, te doare măseaua, iar eu am avut în viaţă tot felul de întâmplări, toate sunt grele, dar când rămâi fără aer senzaţia este că s-a terminat lumea. Cei infectați cu noul coronavirus și care stau acasă trebuie să fie atenți la orice fel de simptme, nu doar la scăderea saturației de oxigen. Sunt mai multe semne care pot indica agravarea bolii”.

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta: Unii pot să devină somnolenți, unii pot să aibă o scădere a apetitului, să nu mai aibă poftă de mâncare, să nu mai dorească să mănânce ceva, sau să aibă doar o senzație de constricție toracică, ca și cum nu ar putea respira liber, ceva le ține pieptul. Titi Aur a depășit momentul critic. Dar nu uită prin ce a trecut şi are un sfat pentru orice bolnav de Covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.