Situaţia drumurilor naţionale şi pe autostrăzi: se circulă în condiţii de ninsoare pe Autostrada A2

0
2077
Circulație în condiții de iarnă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme semnificative privind fluența traficului pe arterele principale.

Precipitații sub formă de lapoviță se înregistrează acum pe mai multe artere din județele Vâlcea, Olt, Călărași, Mehedinți și Gorj.

Ninsori ușoare se semnalează la această oră pe mai multe drumuri naționale din județele Prahova, Argeș, Dâmbovița, Vrancea, Gorj, Harghita, Sibiu și Alba.

În condiții de ninsoare se circulă pe DN67D, în zona loc. Baia de Aramă, județul Mehedinți.

Semnalăm că pe Autostrada A1 București – Pitești ninge ușor. Mai multe utilaje acționează pentru menținerea stării de viabilitate a carosabilului.

Pe Autostrada A2 București – Constanța, pe segmentul București – Fundulea, ninge viscolit, iar pe tronsonul Fundulea – Constanța ninge ușor. Carosabilul este curat, fără probleme deosebite.

Drumuri naționale pe care există un strat subțire de zăpadă:

DN67C Bengești – Rânca (județul Gorj), DN7A Voineasa (județul Vâlcea) – limita cu județul Hunedoara, DN58 Caransebeș – Reșița (județul Caraș-Severin), DN13E Zagon – Barcani (județul Covasna); DN7D Greblești (județul Vâlcea) – limita cu județul Argeș; DN67D Obârșia Cloșani – Valea Cernei (județul Mehedinți); DN1R Beliș (județul Cluj).

“Pentru prevenirea accidentelor de circulație, sfătuim conducătorii auto ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă, să adapteze în permanență viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan, să utilizeze pe timpul zilei luminile de întâlnire și să mărească distanța de siguranță față de vehiculele dinainte”,transmit reprezentanţii IGPR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.