Situația epidemiologică în județul Tulcea și măsurile aferente, luate de CJSU

0
305
Imagine cu rol ilustrativ

În cadrul ședinței zilnice a Grupul de Conducere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – Tulcea, întrunit sâmbătă, 15 august, s-au discutat rezultatele acțiunilor legate de coronavirus din ultimele 24 de ore, cu accent pe rezultatele verificărilor efectuate ieri, 14 august 2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase ale unităților de alimentație publică. De asemenea au fost prezentate prevederile privind prelungirea perioadei stării de alertă, urmând ca în cursul zilei de luni să fie elaborat un nou plan de măsuri la nivel judeţean ce va fi supus aprobării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul acţiunilor efectuate pe parcursul zilei de ieri, 14 august  2020 de echipele mixte de control în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase ale unităților de alimentație publică a fost aplicate 14 sancțiuni în sumă de 2.000 lei în ceea ce priveşte respectarea legislaţiei pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor Covid 19.

La data prezentului comunicat 144 persoane se află în carantină la domiciliu.

 Potrivit informaţiilor furnizate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, 532 de teste au fost efectuate ieri 14.08.2020. Din persoanele testate până în prezent au fost confirmate 355 persoane care au fost internate pentru a primi tratament. Au fost înregistrate 18 (optsprezece decese), o persoană în vârstă de 62 de ani, o persoană în vârstă de 84 de ani, o persoană în vârstă de 66 de ani, o persoană în vârstă de 82 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani, o persoană în vârstă de 74 de ani, o persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 80 de ani, o  persoană în vârstă de 73 de ani, o persoană în vârstă de 70 de ani, o persoană în vârstă de 71 de ani, o persoană în vârstă de 67 de ani, o persoană în vârstă de 50 de ani, o persoană în vârstă de 60 de ani, o persoană în vârstă de 72 de ani, o persoană în vârstă de 84 de ani, o persoană în vârstă de 77 ani şi a optsprezecea o persoană de 70 de ani. La această dată, 66 de persoane sunt încă internate sau izolate la domiciliu, din care 38 internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, Secția de Boli Infecțioase, 17 persoane izolate la domiciliu, iar 271 persoane au fost declarate vindecate.

Datele comunicate se subsumează prevederilor Legii numărul 36/18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic completată cu Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/21.07.2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS COV 2 și și Ordinului Ministerului Sănătății, nr. 1321/22.07.2020 pentru aprobarea planurilor privind modalitatea de aplicare de direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, de Institutul Național de Sănătate Publică, precum și de unitățile sanitare a măsurilor în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.