Situația în ceea ce privește numărul de infectări și decese, în județul Constanța, cu virusul SARS-CoV-2

0
179
Imagine cu rol ilustrativ

De la debutul pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.113 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 800 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). 

În acest moment, sunt 236 de persoane internate, dintre care 224 din județul Constanța și 12 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. 

De asemenea, la nivelul județului sunt 764 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 82 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

De la începutul pandemiei, 50 de cadre medicale din județul Constanța au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 522 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 92 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (88 – 79 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 53 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 9 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 3 internați COVID-19).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 366 de teste RT-PCR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.