Șoferii din județul Tulcea sunt disciplinați prin razii prelungite ale poliției

0
160
Echipaj de poliție în trafic. FOTO Cătălin SCHIPOR

În perioada 2 – 8 noiembrie, la nivel național, Poliția Rutieră a desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră, fiind vizate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.


Potrivit statisticilor, de la începutul anului 2020 și până pe 30 octombrie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 47 accidente rutiere grave, principalele cauze generatoare ale acestora fiind:

  • nerespectarea regimului legal de viteză – în cazul a 11 accidente,
  • indisciplina pietonilor – 9 accidente,
  • neacordarea priorității de trecere pietonilor – 4 accidente,
  • indisciplina bicicliștilor – 3 accidente,
  • conducerea sub influența alcoolului – 3 accidente.

Principalele obiective ale acțiunii au fost: combaterea nerespectării regimului legal de viteză; depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice; respectarea normelor rutiere de către biciclişti, pietoni şi căruţaşi, monitorizarea respectării măsurilor stabilite la nivel național, pentru prevenirea contaminării cu noul tip de coronavirus SARS-CoV-2 (COVID-19).

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 472 sancțiuni contravenționale la legislația privind circulația pe drumurile publice, (dintre care, cele mai multe, 130 sancțiuni, au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză) și 46 sancțiuni la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

De asemenea, polițiștii au reținut 51 permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.