Soluţia propusă de candidatul ALDE la Primăria Constanţa, Victor Cruceru: vouchere pentru centralele termice de apartament

1
338

O problemă a municipiului Constanţa este reţeaua de termoficare şi serviciul oferit de regia municipalităţii. Destul de des, constănțenii sunt informați că sunt avarii şi că furnizarea agentului termic este întreruptă.

Acest disconfort ce a ajuns să fie o ”normalitate” în Constanța îi irită de constănțeni, pentru că, indiferent de anotimp, apa caldă devine un lux; mai mult, pe timpul sezonului rece consumatorii rămân și fără sursa de încălzire.

Aceste subiecte au rădăcini vechi, încă de prin anul 2016, atunci când CET Constanţa a intrat în război cu RADET pentru o datorie, nerecunoscută de cei din urmă.

Despre acest subiect controversat a vorbit, în cadrul unui interviu, candidatul ALDE pentru funcția de primar al Constanței, Victor Cruceru, care susține că are o soluție.

“ALDE vine cu un proiect vis-a-vis ce acest subiect și propunem pentru cele 50.000 de mii de apartamente care încă sunt legate la rețeaua de termoficare, care înseamnă, dacă ar fi să facem un calcul, sub o treime din locuințele din Constanța. CET-ul ar fi trebuit să producă la aceeași capacitate agentul termic pentru ca să ajungă în parametri în casele constănțenilor ca și cum ar încălzi la capacitate maximă tot orașul, dar asta ar însemna costuri suplimentare la gigacalorie care a ajuns la producția finală, undeva la 537, 538 de lei gigacaloria, dar jumătate din suma înseamnă costuri de producție, cealaltă înseamnă costuri de transport, de livrare. Ceea ce se justifică, având în vedere că există o hotărâre de consiliu local prin care autoritatea locală, adică noi toți constănțenii contribuim la acest consum” – afirmă Cruceru.

Soluția ALDE este să achiziționeze 50.000 de centrale termice pentru apartamentele constănțenilor, nu o centrală la scară de bloc, pentru că asta ar însemna același sistem, iar constănțenii își pot regla astfel temperatura în locuință, după preferințe.

Pentru ca acest lucru să fie posibil, Cuceru face referire la împărțirea unor vouchere în valoare de 3.000- 4.000 de lei, sumă ”suferită de primărie, dacă ALDE ar câștiga Primăria Constanța. Restul de costuri ar fi suportate de constănțeni în funcție de preferințele acestora, însă acest voucher ar fi oferi strict pentru aceste centrale”.

 O altă problemă abordată de candidatul ALDE a fost cea legată de apă, fiindcă, spune Victor Cruceru, ”Constanța plătește cea mai scumpă apă”.

Mai multe declarații în interviul VIDEO.

Loredana MIHAI

ALDE Constanţa, mandatar financiar coordonator: 21200063

1 COMENTARIU

  1. Bravo, domnule!

    Daca facem un calcul cu cate milioane de lei toaca primaria Constanta pe subventionarea generalizata a gigacaloriei
    in cativa ani isi recupereaza cei 3.000 – 4.000 de lei investiti in centrale de apartament.

    Dupa care bugetul va fi degrevat pentru totdeauna de subventia gigacaloriei!

    In corolar nu vom mai avea conducte sparte pe strazi si lucrari de interventii la avarii etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.