Somelierul cramei Tohani a prezentat Cuvee Tohani, un vin rose răcoritor, dintr-o gamă nou-lansată, perfect pentru zilele călduroase de vară

0
497

Somelierul Mihai Ionescu a prezentat, în cadrul rubricii Focus Press, „Ce vin bem?“, vinul Cuvee Tohani, un vin rose, răcoritor, perfect pentru sezonul estival. Acest vin se bea foarte rece, iar notele de fructe se asortează perfect cu feluri de mâncare ușoare, light. Totodată, poate fi servit în orice perioadă a zilei, dar și în nopțile călduroase de vară, când vom simți nevoia să ne răcorim.

Vinul face parte dintr-o gamă nou-lansată, o busuioacă într-un cupaj de pinot noir si shiraz. 

„Vom vorbi despre un vin ales de mine, dintr-o gamă nou-lansată, o busuioacă într-un cupaj de pinot noir si shiraz , întâlnite din ce în ce mai des, busuioaca din ce în ce mai rar. Cred că busuioaca are rolul ei în orice vin rose, cum în alte părți este pinot grigio, la noi busuioaca este reprezentativă și face niște vinuri minunate. Am ales acest rose și pentru că vine vara, iar vara se bea rose, pentru că merge cu foarte multe tipuri de mâncare. Probabil nu l-aș asocia cu o mâncare mai grasă, ci cu ceva mai light“, ne-a declarat Mihai Ionescu.

Specialistul Cramei Tohani  a degustat vinul și spune că are o aciditate plăcută, un gust extrem de interesant pentru un vin răcoritor.

„A fost 1 mai și ne-am bucurat, pentru prima dată, de vinul acesta. Acest vin este îmbuteliat sub pernă de dioxid de carbon și avem acea explozie de miros. Avem zmeura, după care se simte și mirosul de căpșună, fructe în general, Se simte, doar din miros, că este un vin tânăr. Vorbim despre un vin din anul 2022. Are o culoare foarte interesantă pentru un vin rose, culoarea zmeurei înainte să se coacă. Avem o aciditate plăcută, puțin ridicată, dar nu peste medie, dar este un vin răcoritor“, potrivit acestuia.

Vinul rose variază de la o culoare la alta, în funcție de metoda de vinificare și de cât a fost lăsat pe peliculă ca să își scoată culoarea. Potrivit somelierului Mihai Ionescu de la Crama Tohani, vinul rose nu iese din amestecul de vin roșu și alb: când se face vinificarea, tot timpul vinul iese alb, iar ca să își prindă roșul, în vinul rose se pune și coaja strugurelui și se stă de la două ore la 20 de ore pe peliculă.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.