Sorin Cîmpeanu: „Toți elevii și personalul din școli și grădinițe vor fi testați pentru COVID de 2 ori pe săptămână”

0
153

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat faptul că testele COVID de salivă, non-invazive, vor ajunge în școli începând de săptămâna viitoare. Ele vor fi folosite atât pentru testarea elevilor și preșcolarilor, precum și a angajaților din școli și grădinițe.

„Am solicitat de la Ministerul Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste. Testele vor fi folosite de două ori pe săptămână pentru toți preșcolarii și elevii, toți profesorii și învățătoriii și pentru tot personalul didactic și nedidactic din fiecare școală și grădiniță”, a spus Sorin Cîmpeanu.

„Am solicitat de la Ministerul Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste pe bază de salivă ca și această procedură să poată fi diseminată de toate școlile, pentru ca imediat ce vor ajunge testele, personalul din învățământ să știe în ce mod se vor aplica aceste teste”, a adăugat el.

Totodată, ministrul a precizat că școlile și grădinițele vor începe să primească testele non-invazive începând de săptămâna viitoare.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.