Sorin Strutinsky, dat în judecată în mai multe dosare, după fuga din țară

0
594

Cum s-a aflat că afaceristul constănțean Sorin Strutinsky a dat bir cu fugiții, în vara anului trecut, pentru a se sustrage de la executarea pedepsei de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru trafic de influență, au și apărut noi dosare în instanță. Vorbim despre dosare civile, în care afaceristul a fost târât de către creditori și reclamanții cărora le este teamă să nu aibă de pierdut, odată cu condamnarea sau, de ce nu, cu fuga din țară a acestuia.

Strutinsky a dispărut din țară în luna iulie a anului trecut, în momentul de față fiind dat în urmărire internațională. Însă, chiar și așa dispărut, tot apare în diferite dosare civile, unele dintre ele fiind înregistrate recent pe rolul instanțelor. Și nu numai la Constanța! Și în alte județe.

De exemplu, într-unul dintre aceste dosare, 9238/63/2020, înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, pe data de 23 decembrie 2020, Sorin Gabriel Strutinsky apare ca pârât, alături de alte persoane, fiind reclamat de unul dintre foștii săi subalterni. Trecând peste detaliile privind procesul efectiv, Sorin Lucian Vanță, care a ocupat funcția de director executiv al SC Media Press, firmă aparținând lui Sstrutinsky, a dat în judecată, pe lângă finanțele publice din județul Dolj, pe fostul angajator Sorin Strutinsky, dar și pe Paul Remus Vîjloi, asociatul afaceristului constănțean în mai multe societăți.

Într-un alt dosar, 5715/327/2020,  înregistrat pe rolul Judecătoriei Tulcea pe data de 19 august 2020,, DGFP Galați, în calitate de reclamant, a chemat în judecată pe Sorin Strutinsky, dar și pe fostul președinte al CJC Constanța, Nicușor Constantinescu, împreună cu soția acestuia, Codruța Mihaela Constantinescu, într-o cauză de partaj judiciar. Primul termen a fost stabilit pentru data de 2 martie 2021.

Un alt dosar ”proaspăt”, 28135/212/2020, înregistrat pe data de 11 decembrie 2020 pe rolul Judecătoriei Constanța, ”Struțu” a fost chemat în judecată de Enel Energie Muntenia SA, fiind vorba despre o cerere cu valoare redusă. Instanța încă nu a stabilit data primului termen în această cauză.

Iar lista poate continua. Între timp, Strutinsky se află undeva pe alte meleaguri, sperând că nu va fi găsit de autoritățile române. Așa a crezut și prieteul lui, Radu.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.