Editorial. PSD dă cărţile pe faţă: Dumitrache e şeful

0
392

Ea: Care Dumitrache, dragă?

El: Dumitracheeee de la PSD?

Ea: Care Dumitrache, mă? Nu ştiu niciun Dumitrache la PSD.

El: Hai… mă! Dumitrache, care e vechi la PSD.

Ea: Nu ştiu frate niciun Dumitrache de la PSD. Da’ ce este ăsta? Deputat? Senator?

El: Nu, frate ! Deputat e fică-sa! E la al treilea mandat. Ce, nu o ştii nici pe ea?

Ea: Sunt doi Dumitrache la PSD? Să mor dacă am auzit de vreunul din ei!?

El: Da’ tu nu citeşti decât New Your Times şi Washington Post sau ce ?

Ea: Să mor, că m-ai tâmpit. Acum sunt doi Dumitrache la PSD!? Nu ştiu niciun Dumitrache, frate, de la PSD. Cred că ai înţeles tu greşit numele. Lucrez în presă de 15 ani şi nu am auzit de niciun Dumitrache. De Babu, Făgădău, Mazăre , Felix am mai auzit, dar de Dumitrache…?

Mă rog . Dar, de unde s-a întors Dumitrache ăsta şi care este vestea sau ştirea, că nu înţeleg?

El: Nici eu! Ziceam şi eu aşa, să fac conversaţie.

Da. Dumitrache s-a întors. Nu că a fost plecat pe undeva. A fost tot acolo, numai că acum a ieşit la vedere. Nici nu a fost prea greu. Lungoci s-a dovedit de decor. Nu decidea nimic, nu avea curaj să facă nimic, nu… nimic. E şi normal să iasă la vedere. Acum, poate este şi o lipsa de cadre la PSD – organizaţia municipală. Odată cu plecare grupării Făgădău- Babu, cei care au rămas ori sunt nimeni, ori nu au încredere în ei.

În consecinţă, iată cum a ajuns ca duetul din business, 2 X 1 Felix şi Dumitrache, să faca duet şi în politică. Nu este nimic rău în treaba asta, pentru că până la sfârşitul zilei decizia în PSD era luată tot în formatul ăsta. Şi apoi, ce alternativă mai avea Stroe pentru organizaţia de la municipiu? Păi să vedem…

Ţuţuianu? Mă laşi?! Păi voi nu aţi văzut cum s-a sucit „bărbăteşte” în 12 ore când a fost pus pe liber de la candidatura la Consiliul Judeţean? Şi acum? Ce bine se mişcă în front! Nu se aude nici musca.

Lungoci? Păi nu v-am zis mai sus? Mai vrea să stea şi el o tură şi cel mai bine este să stea sub radarul maritim.

Răsăuţeanu? Măi… nu ştiu ce să zic!? Parcă nu a lepădat toată haina lui Făgădău şi nici nu a îmbrăcat noua haină prea bine. Nu prezintă încredere. Şi apoi, se cam vede candidatul PSD la Primărie în 2024. Prematur. Jupânii nu sunt decişi şi nu vor să-i sufle vânt din pupa.

Vişan? Da, era o variantă ok . Dar acum, mai ştii ce gânduri bat prin minţile de la PSD?

Bine că a revenit Dumitrache. Cum care Dumitrache ? Dumitrache de  la şantierul naval, cu fata deputat în 3 mandate care… Nu, că mă doare deja capul!

Al vostru, Fiul Cetăţii, crescut la umbra lui Publius Ovidius Naso!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.