Spania: Doi români au furat armele și uniformele polițiștilor, drept răzbunare, după ce au fost prinși noaptea pe stradă

0
106
sursa foto: newsmaker.ro

Doi români și doi spanioli au dat o lovitură ca în filme chiar într-un post al Gărzii Civile. Mai multe arme și uniforme au fost furate dintr-un sediu din Toledo, Spania. Hoții au acționat în acest mod pentru că au vrut să se răzbune pe polițiștii care îi amendaseră după ce i-au prins noaptea pe stradă, încălcând restricțiile. 

Cel puțin trei pistoale au fost furate vineri noaptea, 27 februarie a.c., din cazarma Gărzii Civile din Villafranca de los Caballeros, în Toledo, unde nu era la ora furtului niciun agent. Autorii, infractorii obișnuiți, au fost deja arestați. Este vorba de patru persoane, două de naționalitate română și două spaniole. Au furat arme și uniforme, alte materiale personale și o pălărie de goblin, scrie stiridiaspora.ro

La patru dimineața, patrula a trecut prin dreptul clădirii și, când au văzut ușa principală deschisă, pe unde hoții au ieșit pentru a-și face mai „evidentă răzbunarea”, agenții au dat alarma. După ce au verificat că în acea noapte aproape nimeni nu fusese văzut mișcându-se prin zonă, polițiștii au mers în orașul Camuñas, unde locuiesc acuzații. Au observat că vehiculul lor era parcat și, în interior, pălăria de goblin care fusese furată, potrivit La Razon, titrează Libertatea.

Polițiștii au supravegheat casa până în zori și i-au arestat pe români când se pregăteau să plece. În interior au găsit armele, uniformele și obiecte provenite din alte jafuri. Primele suspiciuni, potrivit surselor menționate anterior, vizau infracțiunile comune, fără a putea exclude alte ipoteze, cum ar fi ideea de a vinde armele jihadiștilor, care e cercetată acum de anchetatori.

Asociația Spaniolă a Gărzilor Civile consideră că jaful din Villafranca de los Caballeros constituie un „nou avertisment” pentru a lua măsuri. „Cu această ocazie, ca și în altele, au fost infractori obișnuiți, dar ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost teroriști? Și dacă familiile ar fi trăit, așa cum sa întâmplat în postul Galapagar din Madrid?”, potrivit El Pais.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.