Spania: Purtarea măștii devine obligatorie în aer liber, în Insulele Baleare

0
939

Spania impune noi măsuri, în contextul pandemiei de COVID-19. Mai precis, este vorba despre arhipelagul spaniol Baleare, potrivit Mundoaominuto.com.

Numărul de infectări cu coronavirus crește fulminant la nivel mondial, după ce au fost relaxate măsurile antiCOVID. Relaxarea totală este departe de a se implementa. Statele de pe continentul european încep deja înăsprirea obligațiilor impuse pentru cetățeni, în vederea reducerii riscului de transmitere a SARS-COV-2, scrie b1.ro

Turismul s-a redeschis la nivel continental, iar printre cele mai importante puncte de atracție se numără Insulele Baleare, din Spania. Acestea vor primi un „tratament” mai dur din partea autorităților. Joi, s-a decis impunerea purtării măștii de protecție pe stradă, precum în regiunea Catalonia. 

În Baleare există în prezent 130 de cazuri active de COVID-19. Marga Frontera, consilier oficial, spune că „situația epidemiologică este bună, dar este vorba de a proteja și mai mult populația”. 

Purtarea măștii în aer liber reprezintă deja o obligativitate în toată Spania, în cazurile în care nu poate fi respectată distanța socială de minim 1,5 metri față de alte persoane. Cei care nu poartă mască, riscă să primească o amendă în valoare de 100 de euro.

Masca nu va fi obligatorie la plajă, la piscină sau în timpul practicării activităților sportive.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.