Spectacolul ”Doi tineri din Verona”, pe scena Teatrului de Stat Constanța. Actorul Florin Aioane: “Personajul îmi oferă ocazia să mențin pulsul reprezentației”

0
269

După o pauză pe scena Teatrului de Stat Constanța, tinerii actori s-au întors cu un spectacol inedit, ”Doi tineri din Verona”,  în montarea lui Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai buni regizori ai teatrului românesc, deschizând stagiunea 2020-2021, cu data de 1 septembrie.

Despre spectacolul de teatru ”Doi tineri din Verona” punctăm faptul că aduce pe scenă o echipă de tineri actori extrem de talentați, angajați, precum și colaboratori ai Teatrului de Stat Constanța: Florin Aioane, Andrei Bibire, Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Cătălina Mihai, Lucian Iftime, Vlad Lință, Theodor Șoptelea, Ștefan Mihai, Alexandru Medveghi, dar și Arina Cojocaru și Grațian Prisacariu, de la Teatrul „Căluțul de mare“.

«Doi tineri din Verona» este o piesă mai puțin cunoscută a Bardului de la Avon – cum este supranumit Shakespeare. Valentin pleacă din Verona la Milano pentru a-și desăvârși educația «într-o altă cultură», iar prietenul lui cel mai bun, Proteus, rămâne acasă, căci o iubește pasional pe Iulia. Valentin, care, la început, nu îl înțelege pe Proteus și nu crede în puterea iubirii, se îndrăgostește nebunește de Silvia, fiica ducelui din Milano. Prietenul său, trimis și el la curtea ducelui, o uită într-o clipă pe iubita lui atunci când o întâlnește pe iubita lui Valentin. Regizorul Alexandru Mâzgăreanu a ştiut să exploateze entuziasmul tinerilor actori și experiența celor mai în vârstă pentru a crea un spectacol complex, cu multe sugestii culturale ce exced textul și epoca în care este plasată acţiunea. «O altă cultură» devine, în viziunea regizorală cu totul aparte a lui Alexandru Mâzgăreanu, cultura Extremului Orient, păstrând, totodată, intact spiritul poveștii shakespeariene“, au transmis reprezentanții TSC, prin intermediul unui comunicat de presă.

Tânărul actor Florin Aioane a declarat pentru Focus Press că personajul pe care l-a interpretat a fost unul complex: Proteus, personajul pe care îl interpretez, reprezintă cea mai consistentă partitură din text. Așadar, acest dat obiectiv mă obligă să fiu extrem de vigilent. Fiecare reprezentație vine la pachet cu un grad ridicat de responsabilitate. Este o onoare și o oportunitate pentru un tânăr actor să petreacă atât de mult timp scenic. Spectacolul „Doi tineri din Verona” îmi oferă ocazia să mențin pulsul reprezentației, iar asta mă ajută să scap de gândurile parazitare și să deprind o condiție scenică funcțională. Restricțiile care previn răspândirea virusului sunt menite să protejeze spectatorii. Actorii încă se expun. Scena nu devine o bulă care reușește să combată un dușman microbiologic. Nu pot să mă obiectivez atât de tare încât să mă pronunț în numele publicului spectator, dar mă bucur nespus că am avut ocazia să jucăm și că oamenii continuă să vină la teatru și să ne susțină, chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă”.

Actorii de la Teatrul de Stat Constanța pregătesc spectacole pentru publicul constănțean și îi invită pe iubitorii de ”frumos” să vină la teatru.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.