Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța nu are nevoie de autorizație de securitate la incendiu

0
2102
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța deține toate avizele de securitate la incendiu și nu are nevoie de autorizație în acest sens, funcționând într-o clădire prea veche pentru a avea nevoie de aceasta, conform reprezentanților Primăriei Municipiului Constanța. Luni, 16.11.2020, echipele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost în control pentru a verifica respectarea tuturor normelor de prevenire și stingere a incendiilor.

Potrivit reprezentaților Primăriei Municipiului Constanța, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța deține toate documentele necesare pentru funcționare, iar controlul de luni, 16.11.2020, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea a stabilit că unitatea medicală este pregătită conform legii pentru prevenirea și stingerea incendiilor.

„Spitalul de Boli Infecțioase Constanța are toate documentele în regulă, are toate avizele necesare de la toate instituțiile, pentru a funcționa conform legii. Unitatea medicală nu are nevoie de autorizație de securitate la incendiu, legea prevede faptul că imobilele mai vechi nu au nevoie. Astăzi (luni, 16.11.2020 – n.r.) a avut loc și un control I.S.U. Dobrogea și totul este în regulă“, ne-a declarat Ionela Halciuc, purtător de cuvânt al Primăriei Constanța.

Potrivit reprezentanților administrației locale, în perioada 2000 – 2007 au avut loc lucrări de reparații capitale ale clădirii spitalului, iar în 2017 au fost executate și lucrări de consolidare a imobilului.

Reamintim că I.S.U. Dobrogea a anunțat, duminică, faptul că Inspecția de Prevenire va desfășura, până pe 29.11.2020, acțiuni de control la spitalele din tot județul Constanța. Vor fi verificate: funcționalitatea instalației de semnalizare/avertizare în caz de incendiu; hidranți interiori/exteriori; instalațiile electrice; partea de evacuare în caz de incendiu (căi de evacuare, iluminat căi de evacuare în condițiile circuitului epidemiologic).

Totodată, cadrele inspectoratului vor verifica partea de instructaj în domeniul situațiilor de urgență, precum și procedurile de evacuare.

Valentin ISPAS  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.