Spitalul Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie Nord cumpără mobilier medical nou pentru pacienții COVID-19

0
350

Reprezentanții Spitalului Clinic de Recuperare Medicină Fizică şi Balneologie din Eforie Nord au lansat o licitație publică pentru achiziționarea mai multor piese de mobilier medical și echipamente de protecție.

Scopul achiziției este creșterea calității serviciilor medicale și a măsurilor de igienă și siguranță epidemiologică pentru pacienții spitalului, fiind parte integrată din proiectul privind „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, gestionarea situației de urgență generată de pandemia COVID-19 la această unitatea spitalicească.

Mobilierul medical ce urmează a fi achiziționat va cuprinde paturi cu suprafață lavabilă, saltea cu husă detaşabilă și noptieră de tip medical, ce vor deservi celor două secții din spital.

În prezent  doar o parte din saloane dispun de acest tip de mobilier nou, fiind achiziționat între anii 2016 și 2017. Achiziționarea celor 130 de seturi de mobilier medical nou va asigura un standard de calitate și uniformitate a gradului de confort în cursul spitalizării pe cele două secții. Obiectivul achiziției unor astfel de produse ce urmează a fi folosite pentru tratarea pacienților internați și a celor aflați în tratament ambulator este consolidarea capacității de gestionare a situației generate de pandemia COVID-19, astfel încât pacienții cu diferite sechele post-COVID să beneficieze de condiții optime atât medicale, cât și că siguranță epidemiologică, în procesul de evaluare clinic-funcțională, diagnostic și tratament specific specialității.

Valoarea estimată a investiției este de 550.251,30 de lei. Data limită pentru depunerea ofertelor este 30 decembrie a.c., ora 15.00.

Aaceasta nu este singura achiziție pe care unitatea medicală o întreprinde în context pandemic. Tot în luna noiembrie a.c., Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord informa faptul că achiziționează un sistem complet și computerizat de evaluare și recuperare funcțională pentru pacienții post-COVID-19. Valoarea acestuia ar putea ajunge la 3,2 milioane de lei.

Pacienții post-COVID-19 decondiționați fizic se vor putea recupera funcțional la Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord. Unitatea medicală achiziționează un sistem complet și computerizat de evaluare și recuperare pentru coloana vertebrală și membre superioare și inferioare, pentru aceștia (vezi detalii AICI).

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.