Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa rămâne fără personal medical: angajaţii infectaţi nu mai vor să revină la muncă!

0
10917
Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Cea mai recentă şedinţă de Consiliu Local Municipal a scos la iveală o problemă gravă cu care se confruntă Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa: lipsa personalului medical. Prin urmare, pe ordinea de zi a şedinţei a figurat un proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei și a statului de funcții al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Proiectul a fost votat în unanimitate.

„Se vacantează posturi pentru că medicii își dau demisia pentru că unii se îmbolnăvesc și pleacă, își dau demisia. Angajații se pozitivează cu coronavirus și își dau demisiile. Nu mai doresc sa vină la muncă. Legislația actuală permită angajarea rapidă și în contextul acesta, am primit un referat pentru a modifica statul de personal. Cinci noi asistente la Terapie Intensivă, patru muncitori pentru stația de oxigen și un brancadier“, a declarat, referitor la acest proiect, primarul municipiului Constanţa Vergil Chițac.

O altă decizie s-a referit la dotarea unităţii medicale cu aparatură, în contextul  COVID -19, un proiect cu fonduri europene, după cum au explicat reprezentanţii primăriei.

„Proiectul este în implementare din 5 octombrie, dar până acum nu s-a cerut proiect de hotărâre și votarea lui de către Consiliul Local. Sunt cheltuieli eligibile de 22 de milioane de lei, Primăria nu trebuie să vină cu cofinanțare. Sunt achiziționate echipamente pentru dotare laborator, Camera de gardă, Terapia intensivă, echipamente și materiale de protecție. Achizițiile se fac la nivelul spitalului și sunt în desfășurare“, a precizat Ani Merlă, director executiv Direcția Dezvoltare și Fonduri Europene.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 27 de voturi pentru.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.