Firea: “Nimeni nu a închis bisericile în niciun război. Nu voi fi niciodată de acord să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa”

0
461
FOTO Hotnews.ro

Prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat că nu va fi niciodată de acord cu intrarea “cu mascaţii” în biserici, “cum s-a întâmplat la Constanţa”, adăugând că soluţia o reprezintă o bună organizare a evenimentelor religioase.

Vreau să vorbesc despre interzicerea pelerinajelor. Cu adevărat trebuie să avem grijă în această perioadă de sănătatea noastră, cu adevărat nu mai putem să spunem că nu se întâmplă nimic şi să mergem cu miile în pelerinaje, cum a fost ieri la Prislop, pentru sfântul părinte Arsenie Boca, dar asta nu înseamnă că trebuie să interzicem credinţa, nu înseamnă că voi fi vreodată de acord să intrăm cu mascaţii în biserici, cum s-a întâmplat la Constanţa. Asta arată că Guvernul este neputincios, că autoritatea statului este haotică. Normal era ca autoritatea locală împreună cu Biserica să organizeze circuite, să le explice enoriaşilor să păstreze distanţa, să folosească masca de protecţie şi astfel puteau să meargă la slujbă“, a afirmat Firea, duminică, într-o conferinţă de presă, la sediul central al PSD.

Ea a adăugat că bisericile nu au fost închise nici în vreme de război. “Se pune lacăt pe şcoală, se pune lacăt pe piaţă, se pune lacăt, iată, şi pe biserică. Nimeni nu a închis bisericile în niciun război, prin urmare niciun război sanitar nu poate fi o justificare pentru închiderea bisericilor. Soluţia este organizarea bună pe care noi o garantăm dacă vom reuşi să avem un număr suficient de parlamentari, astfel încât în jurul PSD să fie alcătuită majoritate parlamentară şi să putem merge la Palatul Cotroceni cu o formulă de guvernare“, a susţinut Gabriela Firea.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.