Spitalul din Mangalia, pregătit de vaccinarea împotriva COVID. Managerul Alina Dan: “Mă voi vaccina. Sunt angajaţi care nu s-au înscris pe listele de vaccinare”

1
3526
D.r. Alina Dan, managerul Spitalului Mangalia

Spitalul Municipal Mangalia este pregătit să înceapă vaccinarea cadrelor medicale din sudul litoralului. Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa a transmis în atenţia managerului Alina Dan notificarea din care reiese că spitalul va demara campania de vaccinare luni, 4 ianuarie. Sunt peste 200 de solicitări, dar sunt aproape 150 de angajaţi care nu doresc să se vaccineze.

Am primit înştiinţare de la Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa că începând cu 4 ianuarie putem începe. În perioada 4-7 ianuarie suntem noi programaţi. Ne pregătim. Am avut şedinţă de lucru cu medicii desemnaţi, cu echipa care se ocupă de vaccinare. Va fi un centru de vaccinare la noi, pentru personalul angajat. Sunt peste 200 de solicitări pentru vaccinare din 351 de angajaţi. Sunt angajaţi care nu s-au înscris pe listele de vaccinare fără vreo explicare. Cu toţii au fost contactaţi şi întrebaţi şi am aşteptat listele indiferent dacă erau în izolare sau la muncă. Dar sunt angajaţi care nu au dorit. Urmează să primim vaccinul începând cu 4 ianuarie. Cum îl vom primi noi ne şi organizăm. Dacă îl primim pe 4 ianuarie vaccinarea o vom începe pe 5 ianuarie la noi. Dacă îl primim pe 5 ianuarie de pe 6 vom începe vaccinarea la noi“, a declarat, pentru Focus Press, Alina Dan, managerul Spitalului Municipal Mangalia.

Cât de aşteptat a fost vaccinul împotriva COVID la Mangalia? “Se vede interesul în număr destul de mare a colegilor mei şi este destul de relevant. Aşteptat sau neaşteptat este o oază de speranţă zic eu. Sigur că mă voi vaccina. Este obţiunea fiecăruia să se vaccieze. Fiecare face cum consideră cel mai bine, dar mă gândesc că este un lucru foarte bun că putem să beneficiem de acest vaccin într-un timp atât de scurt. Le transmit tuturor să fie în continuare vigilenţi“, ne-a explicat managerul Alina Dan.

Alexandra VASILE

1 COMENTARIU

  1. Trebuie desfăcut imediat contractul de muncă al indivizilor care refuză vaccinarea. Aceștia reprezintă un pericol major pentru societate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.