Spitalul din Medgidia nu mai poate primi pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2: nu mai sunt paturi

0
2889
Managerul Spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu

Județul Constanța se află într-o situație îngrijorătoare în ceea ce privește numărul de noi infectări cu virusul SARS-CoV-2 dar și decesele raportate zilnic, iar de câteva zile ne aflăm pe ”pe primele locuri” la nivel național.

Spre exemplu, marți, 17 noiembrie a.c., județul de la malul Mării Negre a ocupat locul trei ca număr de infectări, cu 422 de persoane testate pozitiv cu COVID-19, iar luni, 16 noiembrie a.c., 362 de persoane au fost confirmate pozitiv cu acest virus, clasând județul pe locul doi pe țară.

Spitalele din județul Constanța duc lipsă de paturi, fiind ocupate în proporție de 90%, iar conform situației de luni, 16 noiembrie a.c., paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 140 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 85 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 137 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (111 – 103 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 57 ocupate, capacitate suplimentată) și Secția Exterioară Agigea (55 – 43 ocupate).

Contactat de Focus Press, managerul Spitalului din Medgidia, Eugen Aglițoiu a declarat că la acea unitate spitalicească nu se mai pot aduce bolnavii de COVID-19 pentru că nu mai sunt locuri, iar cele 10 paturi rămase sunt de pe secțiile de Neonatologie și Pediatrie.

”Sunt 140 de paturi ocupate din 150, dar cele 10 libere sunt pe secțiile de Neonatologie și Pediatrie, deci nu pot fi ocupate de către bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, nu se mai aduc bolnavi de COVID-19 aici. Situația paturilor v-am spus-o și este de marți dimineață, 17 noiembrie, între timp poate se vor mai externa. Ca paturi de Terapie Intensivă, avem 11 din 13. Situația nu este roz în toată lumea, nu doar la noi. Suntem dotați din punct de vedere al echipamentelor, până în acest moment, doar că personalul medical, cel auxiliar este obosit, însă se fac eforturi considerabile ca să trecem cu brio peste această perioadă, să facem față”, a precizat Agliţoiu.

Totodată, susține acesta, doar cinci angajați ai spitalului, din rândul personalului medical, sunt infectați cu virusul Sars-Cov-2: ”Rata de infectare aici în spital în rândul cadrelor medicale, a personalului, este mică, de regulă s-au infectat din oraș, acum că am început să avem însă este vorba de cinci persoane infectate, din cei 440 de angajați”.

Acesta a mai fost întrebat dacă Spitalul din Medgidia are autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea în cazul incendiilor, având în vedere tragedia petrecută la Piatra Neamț: ”Avem autorizație dar este vorba de acea autorizație pe care o au toate spitalele construite înainte de 1990”, a declarat Eugen Aglițoiu.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.