Spitalul Județean Constanța a primit, în sfârșit, bani pentru modernizarea etajului VII

0
1241
Spitalul Județean Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Gravidele constănțene și nu numai vor avea parte de condiții și servicii medicale de mai bună calitate, după finalizarea modernizării etajului VII al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. În sfârșit, unitatea medicală a primit fondurile necesare pentru modernizarea Clinicii de Obstetrică Ginecologie.

Consilierii județeni constănțeni vor vota miercuri, 28 iulie a.c., proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2021, pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța, inițiat de președintele CJC, Mihai Lupu.

Potrivit Notei de fundamentare a solicitării de rectificare a bugetului unității medicale, transmisă de către managerul interimar, ec. Ionuț Cornel Ionescu, la începutul acestei luni Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a anunțat că a fost alocată suma de 3.387.000 de lei, de către Ministerul Sănătății, pentru acest obiectiv de investiții. Din acest motiv, din cei 2,5 milioane de lei asigurați de Consiliul Județean Constanța pentru investiții, în acest an, la Spitalul Județean, se va introduce în bugetul unității medicale confinanțarea pentru lucrările de modernizare la Clinica de Obstetrică Ginecologie – etaj VII, în sumă de 376.547 de lei.

Astfel, pentru 2021, suma totală a veniturilor SCJU Constanța este estimată la peste 637 de milioane de lei. Iar din fondurile proprii de dezvoltare ale spitalului, se vor achiziționa, în acest an, patru cardiotocografe, necesare dotării Secției de Obstetrică Ginecologie 2 a unității medicale.

Potrivit Raportului de specialitate al vicepreședintelui CJC Stelian Gima, prin implementarea proiectului de modernizare și dotare a Secției Obstetrică Ginecologie se dorește îmbunătățirea calității infrastructurii de asistență medicală ambulatorie și asigurarea unui acces sporit și egal al cetățenilor la servicii de sănătate.

Obiectivele specific ale proiectului sunt executarea lucrărilor de reparații și modernizare, ce vor îmbunătăți calitatea, eficiența și diversitatea serviciului medical ambulatoriu, precum și a tuturor investigațiilor realizate la nivelul Spitalului Județean, asigurarea de servicii medicale de obstetrică ginecologie îmbunătățite și de calitate, în regim ambulatoriu. Secția este închisă încă din 2015, când au început reparațiile, dar în anul 2016 acestea au fost sistate, din lipsa fondurilor.

În prezent, iată că s-a obținut finanțarea și urmează reînceperea lucrărilor, având în vedere și că licitația a fost finalizată.

Procedura de achiziție a Lucrărilor de modernizare Clinică Obstetrică Ginecologie – etaj VII a avut o valoare estimată de 3.171.333,81 lei și a fost inițiată în luna mai 2020.

La licitație au participat Thermo Frigomatic, asocierea Mira Electro Com – Elys Interdecor – Hospital Technical Solutions – Termo Logistic și asocierea Taca Construcții & Consultanță – Euro-Audit Service.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.