Spitalul Județean Constanța primește teste rapide pentru COVID-19

0
467

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că, din 05.11.2020, vor fi distribuite unităților de primiri urgențe ale spitalelor teste rapide pentru COVID-19. Mai întâi 43.000 de bucăți, iar săptămâna viitoare ale un milion.

Prezent la Sibiu, din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, ministrul Sănătăţii a anunţat că de joi, 05.11.2020, vor fi distribuite primele 43.000 de teste rapide pentru depistarea COVID-19 în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor.

Nelu Tătaru a explicat că testele vor fi folosite pentru a dezaglomera U.P.U.-urile și pentru distribuirea celor care prezintă simptome specifice COVID-19 către unitățile spitalicești care îi pot interna (COVID sau non-COVID).

„Aceste teste sunt doar pentru cei care prezintă simptomatologie. După cum menţionam, un barometru foarte important este prezenţa şi formatarea unităţilor de primiri urgenţe. Aceste 43.000 de teste, într-o primă fază, vor fi distribuite unităţilor de primiri urgenţe, tocmai pentru a decolmata aceste unităţi de primiri urgenţe şi a avea un rezultat rapid pentru cei care se prezintă cu simptomatologie. În măsura în care îl depistăm în jumătate de oră să spun că este SARS-CoV-2 pozitiv, atunci îl putem dirija către unităţile specializate. Dacă este SARS-CoV-2 negativ, îl putem dirija către cele care tratează patologia non-COVID. Avem în această săptămână, cred că pe 5 vor fi distribuite, pe 5 sau 6, vor fi distribuite în unităţile de primiri urgenţe, iar săptămâna următoare avem în evaluare şi achiziţionarea a încă un milion de astfel de teste pentru a putea dirija. După cum ştiţi, la nivelul Comisiei Europene s-au achiziţionat şi se achiziţionează în continuare aceste teste pentru ţările membre, în valoare de 100 milioane de euro“, a declarat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a adăugat că nu crede că va fi impus un lockdown anul acesta, dar trebuie ca fiecare dintre noi să respectăm regulile de prevenire a răspândirii COVID-19, ca să nu ajungem nici măcar la carantinări de localități

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.