Staţiunea Jupiter se va moderniza. Primăria Mangalia iniţiază un proiect pentru dezvoltarea turistică a staţiunii

0
571

Jupiter este o stațiune de dimensiuni reduse, situată la aproximativ 40 de kilometri de Constanța și la doar 5 kilometri de orașul Mangalia, de care aparține din punct de vedere administrativ. Stațiunea este cunoscută pentru vegetația bogată care o înfrumusețează și care, pe timpul verilor toride, asigură umbră si răcoare, mai ales că în Jupiter sunt mai multe străzi și alei umbroase, perfecte pentru plimbare. Doar că, de-a lungul timpului acestea s-au degradat și sunt pline de gropi. Pentru ca stațiunea să atragă și mai mulți turiști, Primăria Mangalia intenţionează să realizeze proiectul Dezvoltare turistică în statiunea Jupiter, care va fi propus spre finanţare nerambursabilă.

Proiectul propune dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii pentru maximizarea potenţialului turistic al staţiunilor turistice, dezvoltarea economică a zonei şi, implicit, creşterea numărului mediu de salariaţi la nivelul comunităţă UAT Mangalia.

Obiectivul general al proiectului îl constituie reabilitarea căilor de acces către obiectivele turistice naturale din statiunea Jupiter. Din punct de vedere al dezvoltarii durabile, modernizarea străzilor va avea efect pozitiv prin creșterea numărului de salariați în stațiune și reducerea timpului de deplasare a locuitorilor către zonele de interes, implicit economisirea de carburanți, reducerea noxelor și reducerea costurilor de operare a autovehiculelor. Totodată, se va realiza și adaptarea infrastructurii rutiere pentru accesul persoanelor cu dizabilități, iar un alt efect pozitiv va fi creșterea gradului de siguranță atât pentru vehicule cât și pentru pietoni.

Documentaţia poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Mangalia situat pe Şoseaua Constanţei nr.13, la Compartimentul Informare Cetăţeni. Documentaţia se poate obţine, în copie, pe bază de cerere depusă la sediul Primăriei Municipiului Mangalia sau poate fi consultat pe site-ul instituţiei www.manga lia.ro. Până la data de 15.01.2021 se pot transmite în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare privind proiectul mai sus menţionat la sediul Primăriei Municipiului Mangalia, prin fax: 0241/75.56.06 sau pe e-mail la adresa secretariat primaria.mangalia.ro. Materialele transmise vor purta menţiunea: recomandare la proiectul „Dezvoltare turistică în staţiunea Jupiter”.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.