Accident de muncă în Șantierul Naval Constanța. Un sudor, la un pas să își piardă vederea

0
319
Portul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

Prin accident de muncă se înţelege vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă. În 2020, la Constanța au fost înregistrate peste 45 de accidente mortale și peste 100 de accidente ușoare. Cu toate că  suntem abia la începutul anului 2021, s-au înregistrat 5 accidente de muncă ușoare, printre care și unul la Șantierul Naval Constanța, unde un sudor a fost la un pas să își piardă vederea.

Totul s-a întâmplat în ziua de 11 ianuarie, în jurul orelor 09.00, când în timpul desfășurării activității Gheorghe B., în vârstă de 59 de ani, s-a accidentat la ochiul drept. Bărbatul este sudor electric și lucrează la atelierul de mentenanță a Șantierului Naval.

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de către SC Șantierul Naval Constanța SA. După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi înaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau în cazul în care se constată ca cercetarea nu a fost efectuată corespunzator, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.