Se va construi încă un bloc în cartierul Compozitorilor

0
1288

Cartierul Compozitori a început să se dezvolte din anul 2006 odată cu ridicarea blocurilor “lui Mazăre” pe strada Baba Novac. Doar că în acest cartier este o brambureală totală, fiind construite case, blocuri de 3, 4, 5 și 10 nivele, iar aspectul urbanistic lasă de dorit. Înafară de aceste lucruri, mai sunt și străzile care încă nu au fost asfaltate de ani de zile. Cu toate acestea, în această zonă încă se ridică blocuri.

Un constănțean are în plan să construiască un bloc de două etaje cu masandardă, pe strada Constantin Bobescu, care va cuprinde locuințe colective de mici dimensiuni. Suprafața terenului este de 250 mp, iar pe fiecare nivel vor fi câte două apartamente. Terenul este în proprietatea lui Vanghele Păsat. În acest sens, a fost elaborat un Plan Urbanistic de Detaliu, iar constănțenii sunt invitați să vină cu observații.

Prezentul PUD urmărește reglementarea din punct de vedere urbanistic a zonei supuse studiului, în vederea stabilirii condițiilor de realizare a unei construcții definitive cu funcțiunea de locuințe colective mici. Pentru acest imobil, Primăria Constanța a emis în 2019, un certificat de urbanism, prin care se înștiințează că regulamentul de construire va fi realizat în baza unui PUD care va stabili posibilitatile de construire pe lot, reglementările accesurilor și al retragerilor.

Principala arteră de circulație din zonă este strada Eliberării, în partea de sud-est și strada Dezdrobirii în partea de est a amplasamentului studiat. Accesul auto la amplasament se realizează din strada Eliberarii prin strada Constantin Bobescu.

Publicul este invitat să transmită observații asupra documentațiilor disponibile online pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța în perioada 12.01.2021-27.01.2021. observațiile vor fi transmise în scris sau prin e-mail la adresa primarie@primaria-constanta.ro

Amintim că prin programul de investiții în infrastructura rutieră implementat de Primăria Municipiului Constanța în cartierul Compozitorilor, în ultimele luni au fost asfaltate străzile Clopoțeilor, Ion Voicu, Sabin Drăgoi, Nicolae Kirculescu, Ionel Perlea, Dimitrie Cuclin, Paul Constantinescu, Constantin Bobescu, Haricleea Darclée și aleile Iosif Sava, Muzicii, Ion Voicu și Madrigalului.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.