Statul Român oferă ajutoare financiare companiilor aeriene pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19

0
198

Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri, 19 august, a.c., un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de ordonanţă de urgenţă privind instituirea cadrului legal pentru acordarea unor ajutoare de stat Societăţii Comerciale „Compania naţională de transporturi aeriene române – TAROM” S.A., respectiv, Societăţii Comerciale Blue Air Aviation S.A pentru compensarea pierderilor suferite ca urmare a pandemiei COVID-19.

„Art. 1. – (1) Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să garanteze, în numele şi contul statului, la solicitarea Societăţii Comerciale “CompaniaNaţională de Transporturi Aeriene Române-TAROM”S.A., denumită în continuare TAROM sau Beneficiar, un împrumut contractat de Beneficiar în limita sumei de 312.744.200 lei, pe o perioadă de până la 6 ani, cu titlu de ajutor de stat.

(2) Garanţia va acoperi în procent de cel putin 100% valoarea împrumutului, precum şi dobânzile şi comisioanele aferente acestuia.

(3) Valoarea exactă a împrumutului va fi cea stabilită prin decizia de autorizare a ajutorului de stat de către Comisia Europeană.

Art. 2. – (1) Se autorizează Ministerul Finanţelor Publice să garanteze, în numele şi contul statului, la solicitarea Societăţii Comerciale Blue Air Aviation S.A, denumită în continuare Blue Air sau Beneficiar, unul sau mai multe împrumuturi, după caz, contractate de Beneficiar în limita sumei de 300.775.000 lei, pe o perioadă de până la 6 ani, cu titlu de ajutor de stat şi ajutor de salvare. Contractarea împrumutului/împrumuturilor se va realiza până la 31.10.2020.

(2) Garanţia va acoperi în procent de cel puţin 100% valoarea împrumutului, precum şi dobânzile şi comisioanele aferente acestuia.

(3) Valoarea exactă a împrumutului va fi cea stabilită prin decizia de autorizare a ajutorului de stat si a ajutorului de salvare de către Comisia Europeană”. arată proiectul de act normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.