A refuzat mita: un polițist constănțean a aplicat legea corect și a sesizat DGA

0
7088
Ag. Nicolae Medeleanu

Un agent de poliție din cadrul IPJ Constanța a refuzat să primească șpagă, pentru a închide ochii asupra unor nereguli depistate. Recent, un alt polițist a fost arestat fiind acuzat de luare de mită. După cum se observă, doi oameni ai legii se află la poli opuși. Unul merită laude pentru corectitudine, în timp ce al doilea este urmărit penal.

Se întâmpla pe data de 15 august când, în cadrul unei acțiuni organizate în stația CFR Constanța, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, agentul Nicolae Medeleanu, din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, a observat un autoturism care se afla oprit la o distanța de mai puțin de 25 de metri de trecerea de pietoni, împiedicând circulația vehiculelor. Polițistul l-a identificat pe conducătorul auto, ca fiind un bărbat de 32 de ani, din Eforie Nord, iar în urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta nu deține asigurare obligatorie RCA valabilă, fapt pentru care i s-a pus în vedere că i se va aplica o sancțiune contravențională, de 1.000 de lei, și i se vor ridica plăcuțele cu numere de înmatriculare și certificatul de înmatriculare.

Ulterior, un alt bărbat, prieten cu persoana sancționată, s-a prezentat la locul în cauză, arătându-i polițistului o poliță de asigurare încheiată în ziua respectivă, valabilă din data de 16 august.

În aceeași zi, polițistul a fost contactat de cel de-al doilea bărbat, care i-a spus că ar dori să aibă o discuție personală cu acesta, cu pretextul ca plăcuțele cu numere de înmatriculare să îi fie restituite, iar în schimbul acestui lucru, polițistul va primi o sumă de bani.

Fără să stea pe gânduri, polițistul a anunțat Serviciul Județean Anticorupție Constanța, iar denunțul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, fiind constituită echipa operativă, conducătorul auto fiind prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 300 de lei polițistului. În cauză, procurorul a dispus continuarea urmăririi penale faţă de cetățean pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, acesta fiind cercetat sub măsura controlului judiciar.

De remarcat că acest polițist merită dat exemplu, dat fiind că, așa cum precizam inițial, cu numai o zi în urmă, un alt polițist, de la Secția 1 Rurală Valu lui Traian, a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.