Stelian Ion, dezamăgit de rezultatul dezbaterilor din CSM privind desființarea SIIJ

0
180
Stelian Ion - ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Stelian Ion, susține că avizul negativ al CSM pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție este o dezamăgire.

Pentru mine, avizul negativ al CSM este o dezamăgire. Nu am fost niciodată obtuz la ideile venite din partea magistraților, dar din partea CSM nu au venit soluții, altele decât cele deja eliminate din proiectul de lege. În contextul în care societatea românească discută despre eliminarea tuturor imunităților, nu pot să fiu de acord cu așa numitele super-imunități pentru magistrați.”, a spus Stelian Ion, citat de Știri pe surse.

Stelian Ion a făcut și unele precizări cu privire la dezbaterile contradictorii din plenul CSM de joi, pe fondul întocmirii proiectului de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Mai precis unii dintre mebrii CSM l-au apostrofat pe demnitar spunându-i că ei nu au greșit cu nimic pentru ca el să le fie ministru.

În replică la astfel de susțineri ale unora dintre membrii CSM ministrul Justiției arată, vineri, că „nivelul discuției” din CSM nu a fost „coborât de către el” și că  a fost unul inadecvat.

Aș începe cu a doua întrebare. Mă așteptam la o discuție de un anumit nivel. Nivelul discuției din CSM nu a fost coborât de mine, ci de unii dintre membrii. Când mă adresez ma adresez la funcția unei persoane, nu la om. Mi s-a părut oricum inadecvată atitudinea unora, câtorva , foarte puțini dintre membri CSM. Demisia mea e exclusă. M-am luptat cu toate mijloacele pentru apărarea statutului magistraților și pentru apărarea independenței justiției. Ieri au fost niște discuții cu niște argumente ce nu au nicio legătură cu realitatea”, a explicat Ion.

Întrebat legat de micșorarea bugetului alocat Justiției Stelian Ion a explicat că bugetul propus pentru 2021 este similat cu cel din 2020.

Legat de buget vă pot contrazice. Nu e un buget mai mic. Și anul trecut s-a pornit cu o sumă mai mică dar care la rectificarea bugetară s-a mărit. Este comparabil cu bugetul de anul trecut. La credite bugetare vom fi la același nivel dacă avem ăn vedere bugetul de anul trecut. Mi-aș dori sincer mai mult pentru Justiție. Am avut discuții cu ministrul finanțelor care a răspuns pozitiv. Trebuie să avem grijă deoamenii care lucraeză în sistem. Justiția trebuie susținută și asta nu doar din vorbe. Dacă vrei să ajuți Justiția într-adevăr o ajuți aici, pe acest palier”, a mai spus Ion.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.