Stere Hira, în Consiliul de Administrație al Regiei Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța

0
1459
Teo Hira

Primarul Vergil Chițac a propus consilierilor locali, luni, 28.12.2020, revocarea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat Constanța și numirea unor membri provizorii. Au fost aleși Stere Hira, Ioana Beșteliu, Ionel Damian și Ionuț Fîntînă.

Primarul Constanței a propus revocarea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Exploatarea Domeniului Public și Privat deoarece aceasta nu are nici acum un plan de administrare.

„Consiliul de Administrație a fost numit pe Ordonanța 109, privind guvernarea corporatistă. Potrivit ei, Consiliul de Administrație trebuie ca, în termen de 30 de zile de la numirea sa, să facă o propunere privind componenta de administrare a planului de administrare, în vederea realizării indicatorilor de performanță financiari și nefinanciari. Planul ăsta care trebuie făcut în 30 de zile de la numirea Consiliului de Administrație, în 5 zile se comunica autorității tutelare, Consiliul Local. Din momentul ăla se intra într-un modul de negociere.

Consiliul de Administrație care elaborase planul intra în negociere cu Consiliul Local, privind aprobarea indicatorilor de performanță financiari și nefinanciari. Dacă după 30 de zile nu se ajungea la o înțelegere, se intra într-un modul de negociere de încă 30 de zile. Dacă după aceea nu se ajungea la nicio înțelegere, Consiliul de Administrație era revocat, fără ca vreunul dintre membrii Consiliului de Administrație să fie îndreptățit la plata unor daune interese.

Logica este foarte clară. Nu se poate merge înainte fără un plan de administrare. Noi suntem acum în situația în care R.A.D.E.P.P. de aproape doi ani funcționează fără un plan de administrare.

Aici e vorba de legalitate. Cum să fii membru în Consiliul de Administrație, ce administrezi, dacă nu ai un plan de administrare? Propunerea mea este de intrare în legalitate“, a explicat primarul Vergil Chițac.

Actualul C.A. al R.A.D.E.P.P. a fost revocat cu 18 voturi pentru și șapte împotrivă.

Cei doi membri supleanți ai actualului Consiliului de Administrație al R.A.D.E.P.P. și-au dat acordul să facă parte din noul C.A., așa că aleșii locali au mai ales doar alți doi membri provizorii.

Consilierii U.S.R.-P.L.U.S. au propus-o pe Ioana Beșteliu, absolventă a Facultății de Management a Academiei de Studii Economice din București și a unui master în audit financiar, membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România și consultant fiscal, cu peste 15 ani de activitate în domeniul financiar-contabil.

Consilierii P.N.L. l-au propus pe Stere Hira.

Consilierii P.S.D. nu au avut nicio propunere.

Ioana Beșteliu a primit 19 voturi pentru, iar Stere Hira 23 de voturi pentru.

Ceilalți doi membri ai noului Consiliu de Administrație al R.A.D.E.P.P. Constanța sunt Ionel Damian (membru P.S.D.) și Ionuț Fîntînă, fost consilier județean P.D.L.

Proiectul de hotărâre în integralitate a fost aprobat cu 19 voturi pentru și cinci împotrivă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.