VIDEO. Aleșii, sub lupa FOCUS PRESS: Declaraţia de avere şi CV-ul consilierului Stere Hira: liberalul trăiește liniștit de pe urma firmei sale din turism

0
1868

P.N.L.-istul Stere Hira se află la primul mandat în Consiliul Local Municipal Constanța, fiind ales de către colegii din forul legislativ ca membru în două comisii de specialitate. Teo, cum îl numesc apropiații, se poate lăuda cu experiență de antreprenor în turism și construcții.

Stere Hira este absolvent al Facultății de Marină Militară din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“ Constanța. A devenit ofițer în cadrul Ministerului Apărării Naționale, însă nu a continuat cariera militară, ci din anul 1997 a devenit directorul de producție al firmei de familie, din domeniul produselor lactate, iar în 2000 și-a înființat propria companie, de transport. Apoi, în 2004, o firmă de construcții, iar din 2009 a înregistrat S.C. Premium Lac S.R.L., care activează în domeniul turismului.

Prin Premium Lac S.R.L., singura firmă în care mai deține părți sociale, Stere Hira are în proprietate și administrează Hotelul Vis din Eforie Nord. Societatea comercială a realizat, în 2019, un profit net de peste 1,1 milioane de lei, la o cifră de afaceri de aproximativ 2 milioane de lei.

De menționat că firma a primit, în această vară, avizul de mediu pentru construirea unei noi unități de cazare, de trei etaje, în zona Belona.

Stere Hira deține, împreună cu soția, și două terenuri în intravilan, în Techirghiol (684,59mp) și în Eforie Nord (762mp). La acest moment nu are niciun imobil proprietate personală (unde locuiește, aflați în materialul video), dar anul trecut a vândut un apartament medicului G. Balogh, care l-a transformat în cabinet medical individual. În urma acestei tranzacții a câștigat 383.298,3 lei.

În bănci, consilierul local are aproximativ 40.000 de lei, într-un cont curent, dar supriza sunt acțiunile sale din firma în care este unic asociat, Premium Lac S.R.L.: acestea sunt evaluate la peste 2,3 milioane de lei!. Anul trecut, el a primit și dividende din partea societății comerciale din Eforie, de aproximativ 300.000 de lei.

În 2019, Stere Hira a mai obținut venituri din salariul de administator al aceleiași firme, de 28.464 de lei. Pentru soția Ana Hira, medic, acesta a declarat, pentru anul trecut, doar un venit de 2.900 de lei.

În acest mandat de consilier local, Hira va activa în Comisia de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe și administrarea domeniului public și privat al municipiului Constanța și în Comisia pentru servicii publice, comerț, turism și agrement. De asemenea, el este președintele de ședință al C.L. pentru următoarele trei luni. Doar atât! P.N.L.-istul a fost unul dintre cei care își doreau să fie numiți în funcția de viceprimar al Constanței, mai ales că este membru fondator al Asociației Constanța Altfel, dar nu a avut destulă susținere din partea colegilor de partid.

Mai multe informații despre studiile, experiența, averea și interesele sale, în documentele și materialul video Focus Press, Stere Hira punându-ne la dispoziție C.V.-ul și Declarația sa de avere la doar câteva ore de la solicitarea noastră și chiar dorind să răspundă la câteva întrebări.   

Valentin ISPAS

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.