Studenţii Facultăţii de Arte vă invită la teatru online! Spectacolul „Incoruptibilii”, o experiență teatrală de neuitat

0
334

Spectacolul de teatru “Incoruptibilii”, o radiografie a societăţii contemporane, a fost prezentat online, marţi seară, de studenţii Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii “Ovidius” din Constanţa.

“Facultatea de Arte din cadrul Universităţii ‘Ovidius’ din Constanţa aduce teatrul la tine acasă. În această seară (marţi seara n.r.), sunteţi invitaţi la spectacolul ‘Incoruptibilii’, reprezentaţie inclusă în festivalul de teatru online ‘Seri de teatru la Pontul Euxin’, pe care îl puteţi viziona pe pagina de YouTube a Facultăţii de Arte.

Spectacolul “Incoruptibilii”, o radiografie a societăţii contemporane, aparţine studenţilor masteranzi ai specializării Arta Actorului de Music-Hall din cadrul Facultăţii de Arte – Universitatea “Ovidius” şi a fost realizat în cadrul Centrului de Cercetare Ştiinţifică şi Creaţie Artistică Euxin (2012-2013).

O imagine-metaforă pentru o societate în care totul se vinde sau se cumpără, iar sentimentele umane cele mai frumoase au devenit motive de şantaj, spectacolul realizat după piesa “Proştii sub clar de lună”, de Teodor Mazilu, aduce în prim plan similitudini cu personaje din sfera politică, socială şi culturală a vieţii noastre de zi cu zi.

Cuplul Gogu (profesionist în “şmecherii”, ocupaţia gestionar) şi Clementina (tipul femeii plângăreţe) se destramă. Motivul invocat: nepotrivirea de caracter. Gogu este nemulţumit de incapacitatea Clementinei de a se ridica la înălţimea lipsei lui de caracter şi a defectelor sale. Totuşi Clementina face tot ce este posibil să-şi salveze legătura amoroasă. Cel de-al doilea cuplu este format din Emilian şi Ortansa. Emilian, onestul controlor financiar şi “satanica” Ortansa sunt oglinda răsturnată a cuplului Gogu – Clementina. Ortansa îi reproşează lui Emilian corectitudinea excesivă care nu duce la nimic bun, onestitatea abuzivă, lipsa defectelor care-i împiedică să fie fericiţi în cuplu. Mai există un personaj în spectacol, un liant al poveştii scenice imaginate. Este vorba despre Vasilica, un personaj cameleonic care apare pe tot parcursul piesei în două ipostaze ce nu se exclud una pe cealaltă: colegă de birou a expertului contabil – inspector financiar Emilian, care nu-şi pierde ludicul şi umanitatea şi, “Securitatea”, care ştie şi vede tot.

În distribuţie: Valeria Rusnac – Vasilica, Diana Orezeanu – Clementina, Romeo Moldovan – Gogu, Laura Buric – Ortansa, Laptip Abdul-Cair – Emilian.

Spectacolul este regizat de conf. univ. dr. Dana Enache, iar coregrafia este semnată de Dorina Drăgoeaş, Petronela Iordache şi Dana Cristoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.