Studiu de trafic în Cumpăna: nodul rutier cu descărcare pe A4 și lărgirea cu două benzi a unui drum naţional

0
458

În comuna Cumpăna sunt în derulare mai multe proiecte de infrastructură menite să rezolve mare problemă a șoferilor, aglomerația de la bifurcația cu municipiul Constanța. Mai precis, s-a decis lățirea drumului 39E, cu câte o bandă pe fiecare sens, de la bifurcație spre Cumpăna, pe o distanță de 200 de metri, pentru a fluidiza traficul în acea zonă, urmare a unor discuții dintre primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju și reprezentanții CNAIR.

Un alt proiect important este cel legat de nodul rutier, descărcare pe A4. Nodul rutier propus s-ar afla la o distanță de circa 3 km de nodul rutier A4- A2 și tot la circa 3 km de nodul rutier A4- DN39 Lazu. Acest proiect se va realiza în anul 2021, după cum susține primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. 

Valoarea totală a proiectului este de 871.821,59 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regionala-626.978,00 lei, 15% contribuția proprie-110.643,47 lei, restul de 134.200,42 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Localitatea Cumpăna nu are cale de acces către sudul județului Constanța și către Autostrada A4, fiind practic izolată prin construirea Canalului Dunăre- Marea Neagră și ulterior a podului peste centura ocolitoare.

Astfel, reprezentanții Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu sprijinul Unității Administrativ Teritoriale Cumpăna va desfășura o activitate, începând de vineri, 19 noiembrie a.c., timp de patru zile, de contorizare a traficului rutier ce se desfășoară pe DN 39 E în ambele sensuri de deplasare.

Echipe mixte formate din reprezentanți CNAIR și lucrători din cadrul Poliției Locale Cumpăna vor desfășura activități specifice în două intervale orare, respectiv 6.30 – 10.30 și 15.30 – 19.30.

Se va realiza, astfel, un studiu se trafic pentru ca cele mai mici detalii să fie puse la punct.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.