Tulcea: Condamnați pentru pescuit ilegal și exploatarea unei ambarcațiuni cu motor neînregistrată

0
398
Acțiune împotriva braconierilor. FOTO ARBDD

Doi bărbați din județul Tulcea au fost condamnați la pedepse cu amendă penală și cu interdicția de a pescui timp de un an, pentru încălcarea legislației privind pescuitul.

Faptele pentru care cei doi au fost trimiși în judecată au avut loc în urmă cu câțiva ani, iar Judecătoria Tulcea s-a pronunțat în vara acetui an, gâsindu-I vinovați pe P.A. Frangeti și pe M. Iosupov pentru pescuit comercial fără licență sau autorizație.

Pe fond

P.A. Frangeti ”a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.800 lei, şi interzicerea dreptului de a pescui pe o durată de un an, pentru săvârşirea la data de 26.11.2015 a infracţiunii de pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie. Constată că fapta pentru care a fost condamnat inculpatul este concurentă cu infracţiunea de punere în exploatare sau navigație a unei nave neînregistrate, pentru care inculpatul a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 2000 lei prin sentinţa penală nr. 237/24.05.2017 , definitivă prin decizia Curţii de Apel Constanţa. Contopeşte cele două pedepse cu amenda de 2000 lei, respectiv 1.800 lei, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2000 lei la care se adaugă un spor de 1/3 din pedeapsa de 1800 lei, adică 600 lei amendă, urmând ca inculpatul să fie condamnat la pedeapsa rezultantă de 2.600 lei amendă penală şi interzicerea dreptului de a pescui pe o durată de 1 an de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”, se arată în sentința Judecătoriei Tulcea.

Mai departe, instanța a dedus din suma totală de 2.600 de lei, suma de 2000 de lei pe care a achitat-o, urmând ca Frangeti să achite doar diferența de 600 de lei, plus interdicția de a mai pescui timp de un an.

Al doilea inculpat a fost condamnat la amendă penală de 2.400 de lei și interdicția de a pescui timp de un an.

În apel

Cei doi inculpați au atacat cu apel sentința Judecătoriei Tulcea, iar judecătorii Curții de Apel Constanța au respins, vineri, 20 noiembrie, calea de atac, menținând definitiv sentința instanței de fond. Totodată, cei doi trebuie să plătească cheltuieli de judecată.

D.A.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.