Hârşova: Proiecte europene amânate din cauza disputelor din Consiliu Local

0
320
Viorel Ionescu, primarul orașului Hârșova. FOTO Facebook

Şedinţa de Consiliu Local de la Hârşova ce trebuia să aibă loc joi, 19 noiembrie, a.c. nu s-a ţinut din lipsă de cvorum. Consilierii PSD şi PRO România nu s-au prezentat, iar proiectele importante pe care edilul, Viorel Ionescu, le avea pe ordinea de zi, vor fi supuse atenţiei consilierilor într-o nouă şedinţă.

Precizăm că pe ordine de zi se aflau patru proiecte europene şi două guvernamentale, toate de interes major. Cele guvernamentale se referă la construirea unui bazin de înot şi a unui complex sportiv, iar cele pe fonduri europene sunt pentru dotarea unităţilor şcolare cu tablete şi table inteligente, dar şi cu măşti şi echipamente de protecţie. Totodată, un alt proiect face referire la înfiinţarea de societăţi cu profil agricol.

Potrivit primarului oraşului Hârşova consilierii de la PSD au specificat că nu au venit la şedinţă deoarece un coleg ar fi suspect de COVID. Menţionăm că nu este prima dată când aceşti consilieri lipsesc, iar pentru nişte dispute politice cei care au de suferit sunt hârşovenii.

„Consilierii PSD şi Pro România nu s-au prezentat la şedinţă. Nu am avut cvorum. Dar au venit în cursul dimineţii de astăzi (vineri, 20 noiembrie) pentru o şedinţă extraordinară cu două proiecte, cel de dezvoltarea strategiei oraşului şi bugetarea unor sume venite pentru proiectele europene pe care le avem în derulare. Restul proiectelor le-am pus pe ordinea de zi pentru o nouă şedinţă. Din ce am înţeles cei de la PSD şi-au motivat absenţa prin faptul că un coleg de-al lor ar fi suspect de COVID”, a declarat Viorel Ionescu.

Următoare şedinţă de Consiliu Local va avea loc miercuri, 25 noiembrie, a.c., şedinţă la care se vor prezenta majoritatea consilierilor, potrivit informaţiilor noastre.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.