Sugar de 28 de zile, salvat de paramedicii SMURD din Tulcea

0
667


Plutonierul adjutant șef George
Vdovicencu, comandant al echipajului SMURD al Detașamentului de pompieri Tulcea, a salvat un sugar (fetiță) de numai 28 de zile, ce avea căile aeriene obstrucționate total.

Apelul la 112 a fost dat în data de 12.11.2020, în cursul după-amiezii, de către un membru al familiei, care a declarat că sugarul nu mai respiră. La locul solicitării s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD de la Detașamentul de pompieri Tulcea, care a început manevrele de dezobstrucție a căilor respiratorii specifice vârstei, deoarece sugarul era deja cianotic. Mama sugarului fiind în stare de șoc a fost liniștită de membrii echipajului.

În urma manevrelor, sugarul a început să plângă și să-și reia respirația spontană. Paramedicii SMURD au predat sugarul stabil hemodinamic echipajului de ambulanță tip „C“ (cu medic) sosit, ulterior, la locul evenimentului.

„Colegul nostru, George, ne-a mărturisit că deși are o îndelungată experiență ca salvator, această intervenție a fost cea mai grea. Ne bucurăm pentru că fetița de numai 28 de zile a fost salvată și pentru că avem în rândul nostru astfel de colegi. Felicitări, George și întregului echipaj!“, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.