Suprafața terenului alocat pentru Parohia Sf. Mucenici Epictet și Astion, din cartierul Veterani, s-ar putea diminua

1
183
Biserica Sf Mucenici Epictet și Astion

Consiliul Local Constanța va vota, în următoarea ședință, printre altele, Proiectul de hotărâre privind aprobarea revocării dreptului de folosință gratuită pe durata existenței construcției al Arhiepiscopiei Tomisului – Parohia Sf. Mucenici Epictet și Astion, asupra imobilului teren în suprafață de 40 de metri pătrați, identificat cu numărul cadastral 257872, situat în municipiul Constanța, Aleea Veteranilor, zona Constanța – Sud, lot 2.

În proiectul de hotărâre se arată că suprafața de teren transmisă în folosință gratuită Arhiepiscopiei Tomisului – Parohia Sf. Mucenici Epictet și Astion, prin HCL numărul 420/2009, se va diminua corespunzător, de la 1.510 metri pătrați la 1.470 metri pătrați. Totodată, predarea – primirea imobilului teren prevăzut la articolul 1 se va face prin protocol încheiat între Arhiepiscopia Tomisului – Parohia Sf. Mucenici Epictet și Astion și Serviciul Topografie, Cadastru și Cartografie Digitală din cadrul Direcției Generale Urbanism și Patrimoniu a Primăriei, în termen de până la 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, conform documentului.

Prin Adresa numărul 214518/19.09.2022, Patriarhia Română – Arhiepiscopia Tomisului își exprimă acordul în vederea amplasării unui post de transformare în anvelopă (PTAB) de către societatea E-Distribuție Dobrogea SA, în curtea Parohiei Sf. Mc. Epictet și Astion. Prin adresa transmisă în format electronic Primăriei Municipiului Constanța, firma a comunicat amplasamentul cadastral propus pentru amplasarea PTAB1, în vederea amplasării postului de transformare în anvelopă de beton (PTAB1 proiectat), pe terenul în suprafață de 40 metri pătrați, identificat cu numărul cadastral 257872, situat în municipiul Constanța, Aleea Veteranilor – zona Constanța Sud, lot 2, în vederea realizării serviciului public de distribuție a energiei electrice, se mai arată în proiectul de hotărâre.

Amplasamentul va fi situat în curtea bisericii

Prin Adresa numărul 206744/30.09.2022, Serviciul Planificare Urbană și Mediu din cadrul Primăriei a solicitat întreprinderea demersurilor necesare punerii la dispoziție a terenului identificat cu număr cadastral 225415, în vederea reamplasării postului de transformare în anvelopă (PTAB) de către E-Distribuție Dobrogea SA, în curtea bisericii, aferent obiectivului de investiție „Extindere rețele cartier Veterani“, conform documentului.

Contactat de Focus Press, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a confirmat această inițiativă a Municipalității.

„De mult timp se știa această problemă și Arhiepiscopia a fost de acord să cedeze cei 40 de metri pătrați din patrimoniul bisericii“, a spus Tănăsescu.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

  1. Pentru domnul Eugen Tanasescu: acei 40 de metri nu fac parte ein patrimoniul bisericii, ci din cel al orasulului, voi aveti doar drept de folosinta gratuita!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.