Surse: Guvernul nu mai dă vouchere de vacanță în 2021, taie sporurile și reduce subvenția pentru transportul studenților

0
1279

Cu bugetul aproape gata, premierul Florin Cîțu i-a informat pe liberali că Guvernul taie voucherele de vacanță în 2021 și sporurile bugetarilor și reduce subvenția pentru transportul studenților, au declarat surse din partid pentru HotNews.ro.

Premierul le-a explicat liberalilor că în acest an se vor folosi voucherele de vacanță necheltuite în 2019 și 2020, altele noi umând a fi date anul viitor.

În privința transportului pentru studenți, aceștia ar urma să nu mai aibă gratuitate, ci să se revină la sistemul din 2016, când era doar un anumit număr de călătorii suportat de stat. De asemenea, sporurile pentru prefecturi ar urma să fie eliminate, indemnizația de hrană se va reduce, iar sporurile vor fi plafonate.

În privința pensiilor, acestea se vor indexa de anul viitor cu inflația și cu până la 50% din creșterea reală a salariului mediu, le-a mai spus premierul liberalilor, potrivit surselor HotNews.ro. De asemenea, alocațiile copiilor vor rămâne neschimbate anul acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.