Surse: USR PLUS a blocat negocierile pentru noul Guvern, pentru că cere premier – Cioloș, sau, la schimb, șef la Cameră – Barna

0
570
Dacian Cioloș, Ludovic Orban și Dan Barna. Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Discuțiile între echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR reunite sâmbătă, 12 decembrie a.c., la Vila Lac pentru a împărți funcțiile în Guvern și la vârful Parlamentului, sunt blocate de câteva ore din cauza că cei de la USR PLUS pun o condiție fără de care ei nu acceptă să se meargă mai departe: să primească funcția de prim-ministru, sau dacă nu, pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna., susțin surse politice, potrivit Digi24.ro

Mai exact, cei de la USR PLUS cer ca dacă PNL va avea funcția de premier, ei să o primească obligatoriu pe cea de președinte la Camera Deputaților. Sau, ca variantă, dacă PNL vrea neapărat funcția de președinte la Camera Deputaților, să cedeze la USR PLUS funcția de prim-ministru. 

Pentru funcția de premier, USR PLUS îl propune pe Dacian Cioloș, iar pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe Dan Barna. 

Funcția de șef la Cameră fusese deja revendicată de PNL pentru președintele partidului, Ludovic Orban. 

„De patru ore discutăm numai despre asta”, au declarat pentru Digi24.ro surse participante la negocierile de la Vila Lac. 

De partea cealaltă, cei de la USR PLUS susțin că nu este corect ca PNL să își rezerve înainte de negocieri ambele funcții. 

„Nu poți să vii să zici vrem asta și asta la începutul negocierilor. Că atunci nu mai sunt negocieri. Dacă ei iau premierul, noi vrem Camera. E atât de simplu”, au explicat lideri ai USR PLUS pentru Digi24.ro. 

PNL este reprezentat la negocierile pentru împărțirea funcțiilor de Ludovic Orban, Florin Cîțu, Rareș Bogdan și Robert Sighiartău. 

USR PLUS și-a trimis la negocieri o echipă formată din cei mai vocali contestatari ai liberalilor: Dragoș Tudorache, Vlad Vociulescu, Dominic Fritz, Dan Barna, Ionuț Moșteanu. 

Cearta între cele două partide se desfășoară în prezența liderilor UDMR, care, prin vocea lui Kelemen Hunor, a cerut de dimineață, înainte de începerea negocierilor, „bună credință”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.