Taximetriștii constănțeni se plâng că au rămas fără clienți

0
2874

Municipiul Constanța a intrat, în cursul zilei de vineri, 20 noiembrie, a.c., la orele 20.00, în carantină pentru 14 zile. Această măsură a fost luată ca urmare a creșterii ratei de incidență la mia de locuitori.  constănțenii trebuie să respecte mai multe reguli în această perioadă, cea mai importantă fiind limitarea deplasărilor inutile. Iar acest aspect afectează mai mulți agenți economici, dar și pe cei care practică taximetria.

Mai mulți taximetriști din municipiu s-au plâns de faptul că nu prea mai au curse și că nu mai câștigă bani cum câștigau în această perioadă dacă nu ar fi fost impuse aceste măsuri. Iar pe lângă acest aspect, mai este și faptul că șoferii de Uber s-au înmulțit, iar cetățenii preferă acest tip de călătorie pentru că plata se face în general cu cardul și nu sunt nevoiți să folosească bani cash.

Este pustiu, pustiu. Noi ieșim la treabă, dar mai mult înghețăm în mașină. Facem doar câteva curse pe zi și nici acelea nu sunt cine știe ce. O să ne fie greu nouă, taximetriștilor, în perioada aceasta, dar nu avem ce să facem”, a specificat un șofer.

Același lucru îl susține și Cristian, un taximetrist mai tânăr, care menționează și faptul că mulți constănțeni prefer să meargă cu Uber-ul.

Nu avem curse mai deloc, mai prindem câte ceva seara în general. Această situație este și din cauza carantinei, dar și pentru că în ultimul timp sunt mai multe mașini de Uber. Oamenii îi prefer pentru că plătesc cu cardul, fac comandă pe aplicație și le este mai ușor. La noi doar așa mai vin cei care ne văd pe stradă. Nici comenzi nu prea mai sunt”, a declarat un alt șofer.

Precizăm că în cursul zilei de marți, 24 noiembrie, a.c, rata de infectare la mia de locuitori se afla în scădere atât în municipiul Constanța, cât și în județ. Dacă situația va continua în acest sens, după cele 14 zile de carantină, situația nu se va mai prelungi.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.