Temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă. Cum va fi vremea în luna februarie

0
209

Administrația Națională de Meteorologie ( ANM) informează cum va fi vremea în luna februarie a anului curent.


Conform meteorologilor, până la jumătatea lunii februarie temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale, ajungând până la 16 grade Celsius apoi devin obișnuite pentru această perioadă a anului.

Săptămâna 1 – 8 februarie a.c..
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele intracarpatice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea sudică a țării, dar mai ales în sud-vest și la munte, dar și local excedentar în nordul extrem al țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Săptămâna 8-15 februarie a.c..
Temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatcie, dar mai ales în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Săptămâna 15 – 22 februrie a.c..
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă,

Săptămâna 22 februarie – 1 martie a.c..
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Vremea în Dobrogea


Sud-estul teritoriului va avea maxime de 10-11 grade, apoi se va răci, astfel încât temperaturile diurne vor tinde spre o medie în jurul a 2 grade, în timpce media valorilor termice nocturne va coborî -4 și -2 grade.
Ulterior, temperaturile vor fi în creștere, astfel maximele vor ajunge în medie spre 10 grade, iar minimele spre o medie de 2 și 4 grade.


Joi, 4 februarie a.c., temperatura maximă înregistrată este de 16 grade Celsius.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.