Tensiuni la Costineşti: primarul acuză că desemnarea viceprimarului din partea PNL a fost posibilă printr-un abuz al Prefecturii

1
1144

Comuna Costineşti, condusă mulţi ani de un liberal, are, începând cu alegerile locale din acest an, primar de la PMP: Dumitru Jeanu. Consiliul Local este compus din 5 reprezentanţi ai PMP, 4 de la PNL, 2 PSD, 1 PRR (Partidul Republican din România), 1 Pro România.

Imediat după depunerea jurământului de investitură, noul primar declara, pentru Focus Press, că speră ca viceprimarul să fie tot un reprezentant din partea PMP. Numai că, la şedinţa în care a fost desemnat vicele… surpriză! Gheorghe Mechenici (cel care a candidat pentru funcţia de primar al localităţii din partea PNL) a fost ales viceprimar. Actualul primar, Dumitru Jeanu, susţine că desemnarea a fost făcută cu încălcarea legii.

Dumitru Jeanu a declarat că un consilier local, care este izolat la domiciliu pentru că este infectat cu SARS-CoV-2, a fost lăsat să voteze cu ajutorul urnei mobile, deşi votul în cazul desemnării viceprimarului este unul secret şi este necesară participarea fizică. Însă, susţine Dumitru Jeanu, consilierul aflat la domiciliu a votat la insistenţa prefectului Silviu Coşa. Cu ajutorul acesui vot, Gheorghe Mechenici a reuşit să adune suficiente voturi pentru a deveni viceprimar.

„A fost un blat PNL pentru a-și pune oamenii în funcții, deși cadrul nu a fost legal, e un abuz al Prefecturii”, a concluzionat primarul.

Loredana MIHAI

Citeşte şi:

1 COMENTARIU

  1. Urat domnule Jeanu , mai bine va apucați de treaba și lăsați orgoliile personale . Destul ….. oamenii nu au putut sa își voteze corect primarul pentru ca și candidatul PNL și candidatul Pro România , au avut buletinele de vot greșite .Noi nu v-am vrut primarul localității ,dar dacă tot ați ieșit primar dintr-o eroare , acum lăsați orgoliul și treceti la treaba .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.