Tentativă de omor la Aliman: Mai multe persoane, lovite cu toporul în cap. Agresorii au fost arestați

0
4596
FOTO arhivă

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța a deschis o anchetă cu privire la un scandal care a avut loc, în urmă cu câteva zile, în comuna Aliman, județul Constanța. Mai mulți tineri s-au bătut în plină stradă, iar la un moment dat, unul dintre ei a lovit cu o toporișcă. În urma incidentului, trei persoane au fost arestate, iar una se află internată în spital, la reanimare.

Potrivit procurorilor, totul s-a întâmplat pe 17 ianuarie, seara, când mai mulți indivizi s-au luat la bătaie. Surse din rândul martorilor spun că unul dintre cei implicați a scos o toporișcă și a lovit mai 2-3 persoane, însă una singură a fost rănită grav. În urma verificărilor medico-legale, s-a stabilit că victimei i-a fost pusă viața în pericol, motiv pentru care s-a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, cazul fiind preluat de Parchet.

Totodată, 3 persoane au fost arestate preventiv în cursul zilei de joi, 21 ianuarie. Tribunalul Constanța a emis mandate de arestare de 30 de zile pe numele Nelu Nedelcu, Gabriel Tiberiu Bucur și Avram Ionuț Bucur, cercetați pentru tentativă de omor și alte infracțiuni.

Vom reveni cu punctul de vedere al Parchetului.

UPDATE: Iată ce au transmis reprezentanții Parchetului, despre incidentul din comuna Aliman:

Prin ordonanţa din data de 20 ianuarie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii N.N, B.G.T. şi B.A.I., fiind totodată dispusă şi reţinerea acestora pe timp de câte 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor simplu şi calificat, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, la data de 17.01.2021, în jurul orelor 20:00, cei trei inculpaţi au amenințat și agresat mai multe persoane, inclusiv persoana vătămată M.J., în incinta unui bar din satul Dunăreni, judeţul Constanța, producând tulburarea ordinii și liniștii publice, acţiunea lor ilicită determinându-i pe clienții localului public să părăsească barul și impunând intervenția organelor de poliție. După o scurtă perioadă, dar în același context, în apropierea locuinţei persoanelor vătămate, cei trei inculpaţi au continuat să-l agreseze pe M.J., dar şi pe fiul şi concubina acestuia, M.A. și C.F. Astfel, inculpaţii B.G.T. și B.A.I. l-au lovit cu bâtele în cap și pe corp pe M.A., care a căzut inconștient la pământ, iar după câteva momente, dar în același context, N.N. i-a lovit cu toporul în cap, pe rând, pe M.J., M.A. și C.F. şi i-a doborât la sol. În urma loviturilor recepţionate, M.J. a suferit leziuni ce au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale, C.F. a suferit leziuni ce au necesitat 15 zile de îngrijiri mediale, iar M.A. a suferit leziuni ce au necesitat circa 50 zile de îngrijiri mediale şi care i-au pus viața în primejdie. Prin manifesările de violenţă ale celor trei inculpaţi au fost tulburate ordinea şi liniştea publică în localitatea de la malul Dunării.

În cursul zilei de 21 ianuarie 2021 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă faţă de cei trei inculpaţi reţinuţi, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa, astfel încât aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil”.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.